Battlefield 1942 har blitt gratis

Last ned spillet som startet det hele.

Det er ti år siden svenske Digital Illusions fullførte utviklingen av Battlefield 1942, et førstepersons skytespill hvor to lag måtte kjempe mot hverandre i ulike slag inspirert av den andre verdenskrigen. Da spillet kom ut ble det blant annet kjent for fokuset på ulike kjøretøy; spillerne løp ikke bare rundt til fots, men kunne bruke alt fra stridsvogner til krigsfly for å ta knekken på fiendene. I tillegg kunne spillerne velge mellom fem forskjellige klasser.

Battlefield 1942 var bygd på mange elementer fra et tidligere spill utviklere fra Digital Illusions hadde laget, nemlig Codename Eagle. Men der Codename: Eagle kun ble en moderat suksess, opplevde Battlefield 1942 svært gode salgstall og ble raskt et av de viktigste flerspillerfokuserte spillene på markedet.

Hvis du fortsatt ikke har prøvd Battlefield 1942, har du sjansen nå. I anledning spillets jubileum har utgiver Electronic Arts lagt ut spillet på sin digitale spillportal Origin, hvor du kan laste det ned helt gratis.

Spillet byr fortsatt på omfattende flerspillerkamper for opp til 64 spillere, som kan leke seg med 35 forskjellige kjøretøyer og kjempe både øst og vest i Europa, samt i Afrika og Stillehavsområdet.

I vår opprinnelige anmeldelse fikk spillet karakteren åtte, og Erling Ellingsen sa blant annet dette:

– Battlefield 1942 kombinerer alle de elementene vi kjenner fra tidligere krigsspill, og gjør det hele til en eneste forrykende opplevelse. Her får du gjøre alt; kjøre tanks, fly, leve som en fotsoldat, styre krigskip eller en u-båt, lette med fly fra hangarskip og så videre. På mange måter er Battlefield 1942 flere spill i ett, og det som er så forundrende er at det gjennomfører alle elementene like bra.

Les også: Anmeldelse: Battlefield 1943
Les også: Anmeldelse: Battlefield 3

Siste fra forsiden