Battlefield 4 blir en esportsatsning

Battlefield 4 blir en esportsatsning

EA samarbeider med ESL om egen liga med nesten én million kroner i premier.

Med bare noen få dager igjen til spillets utgivelsesdato 31. oktober, introduserer Electronic Sports League en plan for å skape det beste mulige konkurransemiljøet for Battlefield 4.

Kjernen i dette opplegget er European Major Series One, sponset av RaidCall-ligaen, som fra før av har Counter-Strike: Global Offensive og Dota 2 på plakaten, skal få en premiepott på 980 000 kroner. Dette fordeles ut over fire sesonger, i løpet av ett år. Dette blir den høyeste premiepotten frontet av et Battlefield-spill til nå, og vil nok utvilsomt hjelpe med å sette fart på konkurransemiljøet.

Muligheter for alle

EA satser hardere på esport med Battlefield 4 enn tidligere.

ESLs Battlefield-plan ender derimot ikke her. I tillegg til EMS vil turneringsarrangøren fronte både Go4BF4-cupper, og også mer nybegynnervennlige A-Series. Sistnevnte er kvalifiseringsarenaen til EMS One, og fordeles ut over ulike nasjoner.

I skrivende stund er det ingen egen liga for Norden, men da det finnes divisjoner for både Tyskland/Østerrike, Frankrike, Russland, Polen, Spania/Portugal og England/Irland er det ikke til å se bort ifra at en nordisk gren vil kunne komme til å være tilgjengelig ved et senere tidspunkt.

Battlefield 4 kommer 31. oktober.
EA

Tradisjonen med ukentlige Go4BF-turneringer vil dermed også fortsette fra Battlefield 3, med opptil 8000 kroner i måneden i premiepenger. I tillegg til dette vil ESL også fronte andre cupper og serier, og på denne måten skape et tilbud flest mulig kan ta del av. Kampfinningsoppleggget ESL Versus vil også være tilgjengelig like etter lansering, og det vil dermed være mulig å finne treningskamper alene eller i små grupper i løpet av kun noen få minutter.

Spillmodusene som i hovedsak vil stå i fokus fra begynnelsen av vil være 5v5 Defuse og Domination, begge uten kjøretøy. Sistnevnte kan sterkt sammenlignes med hovedmodusen fra Battlefield 3, Conquest, med enkelte forskjeller. Defuse er nytt i Battlefield 4, men minner sterkt om blant annet Search & Destroy i Call of Duty og Defuse i Counter-Strike.

I tillegg til ESLs Battlefield-portal vil du også kunne finne informasjon om turneringer på ESLs egne nettsider.

Les også: Du kan påvirke hva som blir vår neste spillturnering

Siste fra forsiden