BattleZone til PSP

Atari har kunngjort BattleZone for PSP, samtidig som de har inngått en avtale med Namco Bandai som gir dem utgivelsesrettighetene til seks håndholdte spill.

BattleZone er en moderne utgave av det klassiske arkadespillet fra 1980 (og ser med andre ord ikke ut til å ha mye med Activision sine Battlezone-spill å gjøre). Her får du kontroll over en svevende stridsvogn ("hovertank") i futuristiske og interaktive miljøer stappfulle av fiender. Fokuset er på raske, action-orienterte kamper, enten mot datastyrte motstandere eller venner.

Spillet kommer med åtte unike kjøretøy, massevis av våpen og "fotorealistisk" grafikk. Spillet tillater opp til fire personer å kjempe mot hverandre ved hjelp av trådløst nettverk, og kommer i tillegg med mulighet for at spillere kan låse opp ekstra innhold ved hjelp av det offisielle nettstedet. Her nevnes også et onlinebasert kartredigeringsverktøy du kan bruke til å lage dine egne kart.

Spillere får seks forskjellige moduser å leke seg med ("deathmatch", "capture the flag", "team deathmatch", "hotzone", "knockout" og "fox and hound"). I enspillermodus får vi delta i et mesterskap hvor vi får mulighet til å låse opp oppgraderinger og ekstrautstyr. BattleZone skal etter planen lanseres for PSP i november.

Dette er langt fra det eneste spillet Atari har på lager for eiere av håndholdte plattformer, og nå har de kunngjort en utgivelsesavtale med Namco Bandai, som gir dem de europeiske rettighetene til en haug nye spill. Til å begynne med får vi fem GBA-spill og ett DS-spill, som alle har blitt lansert i fjor i USA.

GBA-spillene er Ace Combat Advance (flyspill med 12 oppdrag), Atomic Betty (actionspill basert på tegneserien ved samme navn), Popeye: Rush for Spinach (raingspill med flerspiller for opp til fire spillere), Sigma Star Saga (japansk rollespill) og Rebelstar: Tactical Command (turbasert strategi fra skaperne av UFO og Laser Squad).

Spillet til Nintendo DS er Dig Dug: Digging Strike som kombinerer gameplay fra Dig Dug og Dig Dug II. Atari forteller at det benytter seg av DS-konsollens to skjermer for å levere en serie morsomme brett, kule våpen og nye minispill.

Siste fra forsiden