Bear Simulator-utvikleren gir opp spillet

Mener videre oppdateringer er bortkastet på grunn av negativ omtale.

Farjay.com

I mars 2014 lanserte John Farjay en Kickstarter-kampanje for Bear Simulator, et spill han beskrev som «et mini-Skyrim, men du er en bjørn». Farjay trengte rundt 250 000 kroner for å lage spillet, men responsen var enorm og ved kampanjens slutt hadde fans spyttet inn over 850 000 kroner.

27. februar 2016 ble Bear Simulator gitt ut på Steam, men til tross for stort sett positive brukeranmeldelser annonserte Farjay søndag at han ikke ser noen vits i å fortsette arbeidet med spillet:

– Det er som et mini-Skyrim, men du er en bjørn.
Farjay.com

– Spillet fikk ikke en god mottakelse, det har et stigma knyttet til navnet og det er mange andre problemer, så det å lage oppdateringer eller fortsette med spillet er bare bortkastet nå. […] I tillegg har jeg ikke lyst til å forholde meg til alt dramaet lenger, skrev utvikleren i en Kickstarter-oppdatering.

Farjay forklarte at han kommer til å slippe én siste oppdatering til spillet, samt rette opp noen feil, men så snart det er gjort vil han legge det fra seg for godt.

Slaktet på YouTube

Ikke alle har latt seg imponere over Bear Simulator.
Farjay.com

Dramaet Farjay sikter til stammer trolig fra Felix «PewDiePie» Kjellbergs YouTube-video om spillet. Den populære svensken var overhodet ikke imponert over Bear Simulator, og avsluttet sin anmeldelse med å gi fingeren til Farjay. Kjellberg har siden fjernet videoen.

Spillets negative omtaler på Steam – som i skrivende stund kun utgjør 21% av brukeranmeldelsene – har også fått mye medvind, med en anmeldelse fra Steam-bruker «tickler» stemt frem som den mest hjelpsomme. I anmeldelsen beskrives Bear Simulator som fullt av feil og problemer, og tickler klager også på dårlig kommunikasjon fra Farjay under utviklingen av spillet.

Får støtte av backere

På Kickstarter er tonen imidlertid ganske annerledes, og backere av spillet har flokket til Farjays nyeste oppdatering for å gi sin støtte til utvikleren:

– Du gjorde en kjempejobb med spillet. Jeg vet ikke hva slags negativt søppel du har lest, men du må slutte å høre på det. Bear Simulator er nøyaktig det du lovte, og jeg storkoser meg med det, lyder én av over hundre støtteerklæringer fra backere.

Etter de positive tilbakemeldingene har Farjay endret tonen litt, og skrev i en kommentar at han har vært i veldig dårlig humør i det siste, men skal prøve å riste det av seg.

Han lover å gjøre Bear Simulators neste oppdatering morsom og interessant, men ga ingen indikasjon på at han hadde ombestemt seg med tanke på videre utvikling av spillet.

Har du prøvd Bear Simulator?
Fortell om din opplevelse i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden