Beautiful Katamari Damacy er bekreftet

Det er nå offisielt: Beautiful Katamari Damacy kommer til Xbox 360 og PlayStation 3.

IGN har oversatt deler av en artikkel hos det japanske spillbladet Famitsu, hvor det ble bekreftet at Beautiful Katamari Damacy er under utvikling for Xbox 360 og PS3. Spillet vil i stor grad være tro mot den fargerike visuelle stilen til forgjengerne, og vil bruke kraften i de nye konsollene til å gi oss større spillområder som har enda flere objekter enn tidligere. Det vil også være mulig å rulle katamarien mye større enn før.

Begge plattformene får onlinespilling, men det er ikke klart nøyaktig hva slags funksjoner vi kan se frem til (Famitsu skal ha spekulert i at vi vil kunne se frem til både vanlig konkurransespill og kooperativt spill). Kontrollene fungerer akkurat som på PS2-versjonen, og vil være lik på begge plattformer. Ellers loves vi samme slags "syngemusikk" som i tidligere spill.

I forhold til andre plattformer enn PS3 og Xbox 360, fortalte Jun Moriwaki fra Namco Bandai at han ønsket å prøve flere typer kontrollsystemer, som styluspennen til DS og PC-tastatur. Famitsu spurte også om mulighetene for en Wii-versjon, men det ser ut som Moriwaki og resten av utviklingsteamet ser på den spesielle Wii-kontrolleren som en problematisk utfordring.

Katamari Damacy-spillene gir oss rollen som prinsen av kosmos, som må lage nye stjerner. Dette gjør vi ved å rulle opp ting i spillomgivelsene, omtrent som vi ville laget en snøball. Jo større ballen vår er, jo større ting kan vi rulle opp, og det er ikke uvanlig å gå fra å rulle opp småting som blyanter og viskelær til etter hvert å kunne rulle med seg folk, biler og hus.

Siste fra forsiden