Bedre kompatibilitet for instrumenter

Instrumenter og spill i skjønn harmoni

Sony og Microsoft har lykkes med å øke kompatibiliteten for musikkspillinstrumenter.

Med et stadig voksende antall musikkspill på markedet har enkelte musikkinteresserte spillere blitt bekymret for hvor mye de må punge ut med for å få fingrene i de mange lekeinstrumentene de trenger for å spille dem. Hvis du er interessert i både Guitar Hero, Rock Band og Rock Revolution blir det fort en dyr affære å betale for tre pakker med instrumenter.

Rock løs med de instrumentene du har.

Sony har tydeligvis hørt på finansielt frustrerte spillere, for de har jobbet med å sikre kompatibiliteten mellom de forskjellige spillene og instrumentene. Dette har de nå lykkes med ifølge Michael Shorrock fra Sonys amerikanske avdeling. På Playstation-bloggen kan han fortelle at flere av instrumentene til Playstation 3-versjonene nå blir kompatible med andre spill en de de er designet for.

Både trommene og gitarene til Activisions Guitar Hero: World Tour kommer til å være kompatible med Rock Band 2 fra Harmonix og Rock Revolution fra Konami. Gitarene og trommene i Rock Band 2 vil også kunne brukes sammen med de to andre spillene.

Trommesettet til Rock Revolution skal fungere med konkurrentenes spill, men Shorrock nevner ingenting om gitarene til dette spillet. Sonys egne Singstar-mikrofoner blir forøvrig kompatible med Rock Band 2 og Guitar Hero: World Tour.

Shorrock advarer om at enkelte instrumenter kanskje kan ha funksjoner som ikke finnes på konkurrentenes og dermed gjøre det langt vanskeligere å erstatte disse med andre instrumenter.

Det jobbes også med å sikre kompatibilitet mellom de Guitar Hero-og Rock Band-titlene som allerede er på markedet. Sony håper å kunne komme med en kunngjøring om dette i nær fremtid.

Som svar på Sonys kunngjøring offentligjorde Microsofts Chris Paladino at også hans selskap har sikret bedre kompatibilitet mellom musikkspill og instrumenter. Ifølge Microsoft-bloggen Gamerscore kan alle instrumentene i Rock Band 2, Rock Revolution og Guitar Hero: World Tour til Xbox 360 brukes på tvers av spillene.

Dermed ser det ut til at musikkspill blir en litt billigere affære i fremtiden, hvis da ikke utviklerne slenger på noen ekstra funksjoner konkurrentenes instrumenter ikke støtter.

Siste fra forsiden