Bejeweled er tilbake

Hjernetrimserien får nok et tilskudd rundt adventstider.

De digre, dyre butikkspillene har aldri vært i nærheten av rekkevidden til små, lettfattelige titler de fleste kan nyte. Sånn har det vært siden Windows kom med kabal, og det er også årsaken til at at Zynga verdsettes høyere enn EA.

Bejeweled er et av disse enkle, sjarmerende spillene, og utvilsomt blant de mest populære. Du finner tolkninger av denne tre-på-rad-leken på alt fra iPhone til den innebygde underholdningen på fly, og konseptet har fått mange kloner.

Knas knas knas.

Utvikler PopCap annonserer nå at BeJeweled 3 er under utvikling, og kommer i butikkene 7. desember.

Spillsiden RPS har gått gjennom det kommende spillet, og det kan høres ut som om litt av hvert forandres denne gangen.

Det nye spillet skal krydres med nye tolkninger av forgjengerens fire hovedmoduser, og inkludere fire splitter nye kjernemoduser samt en helt ny eventyrmodus som visstnok skal kombinere den typiske Bejeweled-spillingen med andre spillsjangere. Vi har sett liknende i for eksempel Puzzle Quest tidligere, og det er noe som kan fungere godt om rammeverket duger.

En annen fiffig funksjon er at du skal kunne bevege brikker mens andre er i bevegelse, slik at tempoet potensielt når helt nye høyder. I tillegg vil grafikken og lydbildet få en overhaling, og det skal bys på en rekke prestasjonsbetingede belønninger slik at du alltid har et insentiv for å knase edelstener mot hverandre.

Det første Bejeweled kom ut i 2001, og var opprinnelig et nettleserbasert spill. Det grunnleggende konseptet går ut på å finne de optimale kombinasjonene av edelstener av samme farge. Man skal skape linjer på tre eller flere av samme farge, og når det skjer så fjernes de fra spillbrettet og erstattes med nye.

Annonseringstrailer.

Siste fra forsiden