Nvidia

Beslagla 300 Nvidia-skjermkort i Hong Kong

Tollvesenet tok smuglere på fersken.

TVB News

Tollvesenet i Hong Kong gjorde denne uken beslag på flere hundre Nvidia-skjermkort, etter å ha tatt en smugleroperasjon på fersken. Det melder kinesiske TVB News (oversatt av Tom's Hardware).

Ifølge rapporten oppdaget tollerne en mistenkelig fiskebåt i nærheten av flyplassen i Hong Kong. Da de nærmet seg båten hoppet kjeltringene inn i en hurtigbåt og kom seg unna. Partiet med smuglergods ble imidlertid fanget opp, deriblant 300 Nvidia-kort og andre elektrovarer med en samlet verdi på over to millioner kroner.

Kortene er av typen CMP 30HX, et av Nvidias produkter som er designet for utvinning av kryptovaluta. 30HX-serien er den svakeste i rekka, men som Tom's Hardware melder går de likevel for opptil 6000 kroner enkelte steder i verden.

Utvinning av kryptovaluta har de siste årene gått fra å være et hobbyprosjekt til å bli stor business. Prosessen krever at man sitter på kraftig maskinvare, og den enorme etterspørselen har gjort spesielt skjermkort dyre og vanskelige å få tak i.

For spillfans har det blitt nærmest umulig å sikre seg nye grafikkort, og vår egen Mikkjell Lønning tror det vil ta lang tid før markedet stabiliserer seg igjen.

– Det er krisetider i elektronikkbransjen. Slik er det for så vidt i mange bransjer, men dette er en dyp dal som bransjen vil slite med å kravle seg ut av over flere år. Det er godt mulig du klarer å få tak i et skjermkort i løpet av 2021, men Nvidia vil nok slite med et gigantisk etterslep i produksjonen.

LES OGSÅ: AMD vil ikke sette begrensninger på utvinning av kryptovaluta »

Siste fra forsiden