Bethesda-eier kjøper svensker

Starbreeze-grunnleggernes nye hjertebarn er kjøpt opp av gigant.

Zenimax har bekreftet ryktene om at de har kjøpt svenske MachineGames, det skriver GameSpot. Studioet ble startet av folka som også grunnla Starbreeze Studios, utvikleren bak blant annet kritikerroste Chronicles of Riddick. Det er ikke kjent hvor mye Bethesda-eieren betaler.

Fra Rage.

MachineGames skal jobbe med en såkalt AAA-tittel basert på id Tech 5-motoren. Det er samme tekniske løsning som brukes på det kommende Rage fra id Software, og som også vil brukes i Doom 4.

Zenimax har brukt sjekkboken flittig den siste tiden. Man har også kjøpt opp Arkane Studios og Shinji Mikamis (Vanquish) Tango GameWorks. Fra før har man jo selskaper som Bethesda og id Software i stallen.

Når det gjelder sistnevnte jobber altså de med Rage, et actionspill som kommer høsten 2011. Vi kikket på tittelen i fjor, og lot oss imponere.

– Som en som sluker alt satt i en postapokalyptisk verden rått er jeg kanskje en anelse blasert, men jeg kan vedde en saftig slump med penger på at dette spillet kommer til å ha noe å tilby alle som liker skytespill. Vi gleder oss, skrev vår journalist fra Gamescom i Köln.

Så gjenstår det å se om MachineGames' prosjekt gir oss like mye vann i munnen.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden