Starfield Steam brukeranmeldelser

Bethesda forsvarer Starfield. Har begynt å svare på negative Steam-anmeldelser

Starfield har fått noen negative brukeranmeldelser på Steam.
Skjermbilde av Steam

Steams brukeranmeldelser kan være nådeløse. Det har mange spill fått erfart opp gjennom årene, der flertallige tusen spillere får gi sin mening om det nyeste innkjøpet.

Det som er mer uvanlig er at spillutviklere går i dialog med anmeldelsene og forsvarer seg. Men det er nettopp det kundebehandlingsteamet hos Bethesda har begynt å gjøre, i kjølvannet av at Starfield har endt opp med en rekke negative anmeldelser.

Det har blant annet kontoen «JuiceHead» på X (tidligere Twitter) snappet opp.

– Ikke kjedelig med tomme planeter

Samtlige svar virker å ha én del ferdigskrevet beskrivelse av Starfield som varierer litt fra svar til svar, men også direkte svar på kritikken som fremmes i brukeranmeldelsen.

Svarene er likevel litt snodige. Et av dem prøver å overbevise om at flere av planetene i Starfield er spesifikt designet for å være tomme, men at de er uenige i at det er kjedelig i seg selv.

– Vi er lei oss for at du ikke likte å lande på forskjellige planeter og synes mange av dem er tomme. Noen av Starfields planeter er designet for å være tomme – men det er ikke kjedelig. «Da astronautene dro til månen, var det ingenting der. De kjedet seg i hvert fall ikke.» Intensjonen med Starfields utforsking er å fremkalle en følelse av overveldelse i møte med hvor liten du er, står det i et av svarene.

Et annet svar prøver å overbevise spilleren om at det å starte med en ny figur vil føles ut som et helt nytt spill på grunn av variasjonen i oppdrag.

– Du kan fly, du kan skyte, du kan grave, du kan loote! Starfield er et rollespill med hundrevis av timer med både oppdrag som du kan fullføre og figurer du kan møte. De fleste oppdragene vil også variere basert på din figurs ferdigheter og avgjørelser, noe som endrer utfallet massivt, sier kundeservicerepresentanten.

For øyeblikket er om lag 67 prosent av de totalt 123 455 anmeldelsene av Starfield på Steam positive, noe som gjør at Steam kategoriserer mottagelsen som «Blandet».

Gamer.nos anmelder hadde også litt å utsette på Starfield da spillet kom tidlig i høst. Selv om mye trakk opp for ham, slik som skytefølelsen og opplevelsen av å fly, var det mange ankepunkt.

– Starfield er Skyrim i verdensrommet, men det er et Skyrim med mindre sjel, mindre sømløshet, og viktigst av alt – mindre spillmagi, skrev han i anmeldelsen.

LES OGSÅ: Starfield har endelig fått DLSS-støtte og raskere spising »

Siste fra forsiden