Bethesda har gjort store fremskritt med VR-versjonen av Fallout 4

Studioet deler nye opplysninger om fremgangen.

Jonas Magerøy/Gamer.no

På fjorårets E3-messen kunne Bethesda kunngjøre at de jobber med en VR-utgave av deres seneste åpen verden-rollespill Fallout 4, en nyhet som trolig ble godt mottatt av mange fans. Nå har studioet omsider kommet med en aldri så liten oppdatering, og det ser heldigvis ut som arbeidet går så det griner.

I et intervju med nettstedet Glixel kunne Bethesdas sjefsprodusent Todd Howard bekrefte at studioet har gjort store fremskritt med VR-versjonen av Fallout 4 og at spillet definitivt er på vei, dersom det skulle være noe tvil om det.

– Fallout går strålende. Det er mye arbeid som gjenstår, men det er superspennende. Vi lager hele spillet (i VR, red anm.). Du kan spille det fra start til slutt nå, og hele greia fungerer skikkelig når det gjelder grensesnitt og allting, opplyste en tilsynelatende begeistret Howard overfor Glixel.

Velegnet for VR

Bethesda

Det er så klart utfordringer knyttet til det å konvertere et vanlig spill til VR, men overraskende nok kunne sjefsprodusenten fortelle at Fallout 4 faktisk er ganske velegnet for VR-overhalingen.

– Jeg vil si Fallout fungerer på grunn av grensesnittet. Pip-Boyen er på håndleddet ditt, og vi har klart å få den til å fungere slik man forventer. Du kikker, og der er den. Det faktum at skytingen er litt tregere enn i mange spill har hjulpet oss godt, sa Howard.

Han bedyret videre at V.A.T.S., systemet som gjør at du kan skru ned farten og sikte mot bestemte kroppsdeler på fiendene, fungerer meget godt i VR. I likhet med mange andre VR-spill er den store utfordringen imidlertid å finne en god måte å bevege seg rundt i den enorme spillverdenen på.

Ifølge Howard bruker den eksisterende utgaven av Fallout 4 VR en teleporteringsløsning når det gjelder bevegelse, slik man også finner i andre VR-titler, men studioet jobber også med et knippe andre løsninger. Hvordan det endelige spillet vil se ut får vi forhåpentligvis vite mer om ganske snart.

Ikke alle er like begeistret for VR: Nintendos Shigeru Miyamoto blir faktisk bekymret av fenomenet »

Siste fra forsiden