Miyamoto: – Jeg blir bekymret når jeg ser folk spille VR

Nintendos Mario-far er fremdeles skeptisk til virtuell virkelighet.

Shigeru Miyamoto.
Nintendo

Nintendo har som kjent ikke vært redde for å eksperimentere når det gjelder spillteknologi, men i motsetning til en del andre selskaper har de vært noe tilbakeholdne når det gjelder VR-teknologien som nå er over oss. Det ser det ut som de fremdeles er.

I et intervju med Time nylig uttrykte Nintendos store frontfigur, Mario- og Zelda-seriens far Shigeru Miyamoto, faktisk en viss bekymring overfor VR-teknologien.

– Når jeg ser folk spille i virtuell virkelighet blir jeg bekymret, på samme måte som når for eksempel en far eller mor sannsynligvis hadde blitt bekymret når de ser barna sine spille i virtuell virkelighet, sa Miyamoto i intervjuet, uten å utdype hva han la i dette.

VR, her representert ved PlayStation VR, har ennå et stykke igjen, mener Nintendo.
Sony

Tror problemene er i ferd med å bli løst

I et tidligere intervju med Time i 2014 forklarte Miyamoto imidlertid at det han anså som problematisk med VR er at det er en «usosial» aktivitet hvor spilleren stenger seg selv inne og spiller helt på egen hånd. Nintendo har som kjent et stort fokus på det sosiale aspektet ved spilling, noe som ikke minst er tilfelle med den nye Switch-konsollen.

I det seneste Time-intervjuet sa Mario-faren at en god del av problemene han tidligere så med VR nå er i ferd med å bli løst, og at også Nintendo ser på ulike måter å løse utfordringene på. Én av utfordringene han ser med teknologien er hvordan man kan gjøre opplevelsene kortvarige nok, men samtidig «fullverdige».

Trolig sikter Miyamoto til det faktum at mange føler fysisk ubehag ved lengre VR-økter, som er et teknisk problem som ennå ikke er fullstendig løst. Resten av intervjuet, som også handlet om temaer som kunstig intelligens og historiefortelling i spill, leser du hos Time.

Valve trapper derimot opp satsingen på VR: Nå er selskapet i gang med tre fullverdige VR-spill »

Siste fra forsiden