Starfield - meny

Bethesda-topp avviser kritikk av Starfields hovedmeny

– Høyst uprofesjonelt.

Bethesda

Pete Hines, utgiversjef for Bethesda, har denne uken slått tilbake mot kritikk av hovedmenyen til Starfield. Det kommer etter anklager fra en tidligere Blizzard-utvikler, som Hines omtaler som svært uprofesjonelle.

Det hele begynte da Mark Kern, som blant annet var sjef for World of Warcraft en gang i tiden, la ut et bilde av Starfield-menyen. Kern var tydeligvis ikke imponert og mente at designet hintet om enten hastverk fra et team under tidspress eller at teamet ikke gadd å bry seg.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Etter Kerns oppfatning er startmenyen noe man legger inn helt mot slutten av utviklingen. Han kommenterte videre at «team som bryr seg» ofte vil forandre på startskjermen rett før lansering.

Hines avviste påstandene på det sterkeste, og fortalte at menyen har ligget klar i årevis og at den ble akkurat slik som Bethesda hadde ønsket. Utgiversjefen gikk deretter til angrep på måten Kern valgte å ytre sin kritikk.

– Å ha en mening er én ting. Å sette spørsmålstegn rundt hvorvidt en utvikler bryr seg fordi du ville gjort ting annerledes er høyst uprofesjonelt fra en annen utvikler, skrev Hines.

I kjølvannet av uttalelsene har Kern måttet tåle mye kritikk. Mange kommenterer at Bethesda må få lov til å designe menyene sine slik de vil, mens andre har spurt hva Kern ville gjort annerledes. Akkurat det har han ikke vært helt tydelig på, men trekker blant annet frem Chrono Trigger, Baldur's Gate 3 og Persona 5 som spill med godkjente startskjermer.

Starfield lanseres offisielt den 6. september, for spillere som ikke har sikret tidlig tilgang via blant annet forhåndsbestillinger. Spillet kommer til PC, Xbox Series X/S og via Game Pass.

LES OGSÅ: Starfield gjør Pluto til en planet igjen »

Siste fra forsiden