Kinect vist frem på E3

Beveg deg!

Her er masse informasjon om bevegelsesteknologien til Microsoft.

I går holdt Microsoft sin E3-konferanse i Los Angeles, og den var i stor grad preget av deres nye kontrollsystem, Kinect (som inntil i går var kjent under kodenavnet Project Natal). Kinect skal lanseres 4. november i USA, og kommer til resten av verden senere.

Ny Xbox 360 og Kinect.

Kinect er et avansert system med innebygd kamera og mikrofon, som lar deg kontrollere både spill og andre ting ved hjelp av kroppen og stemmen din.

På konferansen ble det demonstrert hvordan kameraet kjente igjen individuelle brukere og automatisk logget dem inn. Så kunne de bevege armene eller gi maskinen muntlige kommandoer (som "Xbox! Spill musikk!") for å få ting til å skje.

Videochat med Kinect.

Kinect kan også brukes som webkamera, og på den måten tilby nettbasert videochat på Xbox 360. Her blir det ikke bare mulig å snakke med hverandre, men man kan også se videoer sammen og mye mer. På konferansen ble det i tillegg demonstrert hvordan kameraet automatisk fulgte personene rundt i rommet.

De første Kinect-spillene

Kinectimals.

Microsoft presenterte også en gjeng Kinect-baserte spill på konferansen sin. Dette var de samme som vi nevnte i en artikkel i går.

Det første som ble vist var Kinectimals, et spill hvor spillerne får et virtuelt kjæledyr. Dette reagerer på både bevegelser og lyder, og man kan gjøre flere forskjellige aktiviteter sammen med dyret sitt. Demonstrasjonen var genuint søt, men så samtidig rimelig skriptet ut.

Kinect Sports.

Så fikk vi se Kinect Sports fra Rare. Dette er et sportsspill med fotball, strandvolleyball, bowling, bordtennis, boksing og en mengde forskjellige typer friidrett (inkludert hekkeløp og spydkast). De friidrettsøvelsene vi fikk se virket mildt sagt slitsomme, mens de andre idrettene kun ble demonstrert i korte glimt.

Kinect Joy Ride.
Les også
Anmeldelse:

Så var det duket for Kinect Joy Ride, et fargerikt bilspill. Her styrer du rattet med hendene, og utfører ulike stunts med kroppen. I fjor ble Joyride kunngjort som et gratisspill for Xbox Live, men planene har tydeligvis endret seg. Joy Ride virket dessverre litt seigt og langsomt i presentasjonen.

Kinect Adventures.

Kinect Adventures er et slags raftingspill der handlingen ikke bare foregår i farlige stryk, men også langs fjellsider, under vannet og i det ytre rom. Her må du hoppe, dukke og sparke for å kontrollere figurene dine på flåten. Ved jevne mellomrom tas det bilder, for de som trenger fotografisk bevis på at det ser veldig dumt ut å hoppe rundt på stuegulvet.

Dance Central.

Microsoft viste også to spill fra andre utviklere, nemlig Dance Central (fra MTV Games og Harmonix) og Your Shape: Fitness Evolved (fra Ubisoft). Dance Central er et dansespill der du, akkompagnert av lisensiert R&B, hip hop og pop, må lære å utføre opp til 600 forskjellige bevegelser, i over 90 danserutiner skapt av profesjonelle koreografer. Du kan spille alene eller med venner og familie.

Your Shape: Fitness Evolved.

Your Shape: Fitness Evolved er et treningsspill som lar deg samhandle med virtuelle miljøer og brenne kalorier gjennom en serie øvelser. Disse inkluderer typiske aerobic-øvelser, samt yoga og kampkunst. Når du trener får du detaljert feedback basert på hvordan du utfører øvelsene, og du kan også se en virtuell representasjon av kroppen din på skjermen.

I tillegg fikk vi et kjapt blikk på et Star Wars-spill som lanseres neste år. Dette minnet om de gamle lyspistolspillene fra åttitallet, men kontrollerer du lyssabel og jedikrefter ved hjelp av kroppen.

Motion Sports.

Microsoft har også kunngjort en rekke andre Kinect-spill som skal lanseres før jul, og som ventet er det et fokus på festspill og treningsspill. Spillene de har nevnt er EA Sports Active 2 (EA Sports), Deca Sports Freedom (Hudson Entertainment), Dance Masters (Konami), Adrenalin Misfits (Konami), Zumba Fitness (Majesco), Sonic Free Riders (SEGA), The Biggest Loser: Ultimate Workout (THQ), Motion Sports (Ubisoft), og Game Party: In Motion (Warner Bros. Interactive Entertainment).

Siste fra forsiden