Natal også til PC

Bill Gates prater

Ny teknologi skal brukes til mer enn spill.

Det bevegelsesfølsomme kontrollsystemet kalt Project Natal blir ikke eksklusivt til Xbox 360. Nå er det klart at også PC-eier får nytte av denne teknologien, og den kan brukes til mer enn spilling.

I et intervju med CNET News forteller nemlig Bill Gates at de dybdefølsomme kameraene også vil kunne brukes til å kontrollere PC-er og TV-apparater.

– Kule eksempler på bruken av dybdekameraene vil vi se mer til om rundt et år. Det vil også være knyttet til Windows-PCer for interaksjon i blant annet møter, samarbeid og annen kommunikasjon, forteller Gates.

Gates forteller hvordan ideer jobbes frem internt, og at bruken i et kontormiljø har blitt langt mer konkret og ganske så spennende.

Natal bygger på videogjenkjenning, og har allerede kommet med lovnader om store endringer i hvordan vi skal spille i fremtiden. Tenk deg et tennisspill der du bare kan plukke opp din egen tennisracket og slå løs.

Det blir spennende å se hvilke konkrete planer man har når det kommer til å bruke Natal på en nyttig måte til blant annet kontorarbeid.

Siste fra forsiden