Dota 2 / The International 5

Billettene til den enorme Dota 2-turneringen ble revet vekk

The International slår sine egne rekorder.

Fra fjorårets The Interntional 4 i KeyNote Arena.
Valve/Creative Commons

I fjor tok det rundt en time før de 10 000 billettene til The International 4 var revet bort. I år tok det knappe ti minutter.

Massiv interesse

Dota 2-fansen satt klare ved datamaskinene da billettene til årets største e-sportsturnering ble lagt ut for salg fredag, men dessverre gikk de fleste fra det hele tomhendt. De to puljene med billetter, som gikk for omtrent 800 kroner stykket, ble solgt ut på respektive seks og fire minutter. Dermed knuste turneringen rekorden sin fra i fjor.

Interessen for arrangementet er ikke overraskende, spesielt når man merker seg at over 20 millioner fulgte turneringen hjemmefra i fjor. Siden den gang har også miljøet vokst fra omtrent 7,5 millioner til hele 10 millioner unike spillere.

Newbee vant The International i fjor.

Kan de slå enda en rekord?

Nå gjenstår det bare å se om arrangementet også kan toppe sin egen rekordstore premiepott som ble delt ut i fjor. Da var det vanvittige 83 millioner kroner i potten, det meste finansiert av Dota 2-spillerne selv.

Valve, som står bak spillet, benytter seg av mikrotransaksjoner for å finansiere turneringen og bygge den massive premiepotten. Dota 2-spillerne har mulighet til å kjøpe kompendier som blant annet inneholder informasjon om lagene og avstemninger om hvilken underholdning som skal foregå på turneringen. Disse gir også belønninger til spillerne i form av utstyr som våpen, klesdrakter og så videre.

The International 5 finner sted i Seattle fra 3. til 8. august, og selv om billettene dessverre er utsolgt vil man selvfølgelig kunne følge turneringen på nett.

I mellomtiden kan du se Dota 2-topplagene på GamerTV når de denne uken konkurrerer i Dota StarLadder og Beyond the Summit.

Siste fra forsiden