Billigere PS3-modell for Europa

Sony har kunngjort at de vil lansere en billigere PlayStation 3-modell i oktober.

Sony Computer Entertainment Europe har røpet at de vil lansere en ny og billigere PlayStation 3-modell i Europa. Denne kommer med 40 GB-harddisk (standardmodellen er på 60 GB), to USB 2.0-porter i stedet for fire og ingen «multi memory card»-port.

Dessuten vil den ikke være kompatibel med PlayStation 2-spill, noe Sony forteller er et resultat av at PS3-kjøpere generelt ikke har brukt denne funksjonen, samt det faktum at spillbiblioteket for PlayStation 3 har vokst seg mye større siden lansering.

Den nye PlayStation 3-modellen vil koste 399 euro (ca. 3070 kroner). Til sammenligning koster en Xbox 360 Premium (med 20 GB harddisk) 349 euro, mens en Wii koster 249 euro.

Sony har for øyeblikket ikke gitt oss noen norsk pris på den nye modellen, men i en kommentar til Dagbladet forteller Hege Røe fra PlayStation-importøren Nordisk Film at hun regner med den vil ligge på litt under 4000 kroner.

Standardmodellen har også fått et priskutt, og den nye prisen er på 499 euro (cirka 3840 kroner). Denne vil være i salg til lagrene er tomme, men vil fases ut til fordel for den nye modellen.

Siste fra forsiden