Bioware møter kritikk

For lite nakenhet og for liten skrift i Mass Effect 2.

Bioware har i det siste møtt krass kritikk fra fanskaren, av både den rasjonelle og irrasjonelle sorten.

Mass Effect 2 har skrift som skal være ekstremt vanskelig å lese for eiere av en TV med standard definisjon, og puppemangelen i spillets sexscener får det til å koke over hos enkelte. Nå rykker Bioware ut med svar til kritikken, men står på sitt.

Ingen oppdatering med større skrift

Biowares Michael Gamble skriver på spillets offisielle forum: – Vi forstår at på noen TVer med standard definisjon kan den minste teksten i Mass Effect 2 være vanskelig å lese.

– Etter å ha undersøkt potensielle løsninger har vi konkludert med at vi ikke kan løse dette problemet med en oppdatering. Vi har allikevel hørt deres klager og vil ta tilbakemeldingen i bruk når vi planlegger fremtidige spill i Mass Effect-serien.

Anklager Bioware for selvsensur av sexscener

Da det originale Mass Effect spillet ble sluppet, ble det offer for en del anklager om det kontroversielle sex-innholdet i spillet. Det var selvfølgelig kjente og kjære Fox News som stod bak anklagene, men denne gangen blir Bioware anklaget for å ha for lite nakenhet i spillet.

– Det virker som om folk som hevder at de er gamle og modne nok til å takle sex og nakenhet i et spill tror at en mangel på sex og nakenhet er et tegn på selvsensur, skriver Biowares Stanley Woo på Mass Effect-forumet.

I det første Mass Effect-spillet kunne man i spillets intime scener se delvis nakenhet, mens i opfølgeren har karakterene på undertøy gjennom hele prosessen.

Se debatten om Mass Effect 1 sine sexscener her:

Siste fra forsiden