Bitfix møter Celestial - Telenorligaen - Counter-Strike: GO

Bitfix henter tidligere seriemester «Philip»

– Det merkes at han har erfaring fra før, uttaler Mikael «Creeping» Johansen om sin nye taktiske leder før møtet med Celestial.

Philip «Philip» Løseth har funnet et nytt hjem i Bitfix.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Telenorligaen ruller videre, og denne sesongen spilles det fem av ni runder før ligaen avbrytes av høstferien. I ukens hovedkamp møtes Bitfix og Celestial og kampen vil være svært viktig for to lag som til nå har levert til forventning. Hvem vil melde seg på i sluttspillkampen?

LES OGSÅ: Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

I riktig tradisjon preger ikke bare lagendringer sommervinduet, men også et stykke ut i sesongen. Søndag ettermiddag kunne Bitfix bekrefte at de har signert tidligere seriemester Philip «Philip» Løseth, som erstatter en demotivert Adrian «B3chmann» Bechmann.

– Grunnen til at «Philip» har erstattet «B3chmann» er fordi «B3chmann» over lengre tid har følt at han ikke er motivert nok til å spille i denne divisjonen, forteller Mikael «Creeping» Johansen om årsaken bak spillerbyttet.

Kampen ser du mandag kveld på Twitch klokken 20:00 »

– Det merkes at han har erfaring fra før. Det utgjør vanvittig mye for oss som lag.

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Mikael «Creeping» Johansen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Philip «Philip» Løseth
Andreas «Bakken» Bakken
Daniel «Dtj-» Tharaldsen

Med en ny spiller er det naturligvis mye som skal på plass. Treningsgrunnlaget til nå skal derimot være på plass i følge Johansen.

– Vi har trent veldig mye inn mot mandag, men vi skulle jo selvfølgelig fått øvd mer med tanke på at vi har en ny spiller. Men vi føler oss så klar som vi kan bli inn mot denne kampen.

Løseth som selv ledet Nordic Warthogs til en sjokkerende serietittel våren 2017, tar i følge Johansen over rollen som taktisk leder.

Mikael «Creeping» Johansen og Bitfix forventer bedre resultater fremover.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det stemmer at «Philip» kommer inn som vår nye taktiske leder, og det merkes godt at han har erfaring fra før. Det utgjør vanvittig mye for oss som lag.

Med ny motivasjon og en ny taktisk leder er motivasjonen en helt annen ifølge Johansen.

– Jeg skal være ærlig å si at jeg hadde sett for meg å beholde plassen. Men nå som «Philip» har kommet inn og gitt oss alle et spark bak, så er sluttspill noe som vi absolutt tror vil kunne bli en realitet. Jeg tror vi kommer til å sjokkere veldig gjennom de resterende kampene. Vi har en helt ny måte å spille på, og samspillet innad laget er forbedret drastisk, forklarer Johansen.

Les også
– Samspillet vårt er på topp nå

Også Henrik «Cryptik» Asphaug har sluttspillerfaring fra tiden i Entelechy og er en viktig brikke i Bitfix-laget.

– «Cryptik» er absolutt en viktig spiller for oss. At han bestemte seg for å bli med oss, er noe jeg er veldig glad for. Han utgjør ekstremt mye når det kommer til lagspill, og ikke minst har han en vanvittig treffsikkerhet.

Og om mandagens motstander Celestial, er Johansen selvsikker.

Vi er ikke bekymret i det hele tatt for å møte Celestial. Men selvfølgelig, de har noen veldig flinke inviduelle spillere som kan være skummel. Kan ikke si for sikkert, men jeg er ganske sikker på en 2-0 seier i vår favør, avslutter Johansen.

– Det hjalp oss å vokse litt som spillere

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Jørgen «FHORZE» Pettersen
Emir «rhyme» Muminovic
Andreas «AlfaN» Nordvik
Michael «meCa» Grindhaug
Eirik «Sap» Erntsen

Celestial på sin side har hatt en litt bedre sesonginnledning etter en sterk uavgjort mot Kingpins og ligger poenget over Bitfix før møtet mandag. Kaptein Jørgen «FHORZE» Pettersen er naturligvis fornøyd på spørsmål om hvordan han selv føler Celestial har åpnet sesongen.

– Vi har hatt en ganske fin start på sesongen. Mye av grunnen til det tror jeg var at vi møtte Kingpins tidlig, og klarte en uavgjort. Dette gjorde at både motivasjon og prestasjon virkelig var på plass, i tillegg til at vi har en veldig god kjemi innad i laget fra før.

Pettersen øyner derfor muligheten for en plass i sluttspillet.

– Muligheten vår for å komme til sluttspillet er ganske stor. Det er et mål vi har satt, og noe jeg absolutt tror vi kan få til. Vi er vel det eneste laget, med unntak av Nordavind, Kingpins og kanskje Bitfix som faktisk har faste treninger og spiller så og si hver dag sammen. Vi hadde også en treningsleir før sesongstart, noe jeg tror løftet lagmoralen og gjorde oss bedre så nær sesongstart.

Jørgen «FHORZE» Pettersen og Celestial rykket forrige sesong rett opp igjen til 1. divisjon.
Celestial Gaming

Pettersen er selv den eneste igjen fra lagoppstillingen til Celestial som rykket ned. I følge kapteinen har reisen vært lang opp til Telenorligaens øverste selskap.

– Det er vel egentlig bare jeg igjen fra laget som rykket ned til 2. divisjon. For min egen del, så var det ganske kjedelig. Men det var et år hvor jeg egentlig ikke satset noe særlig, men det å bite i det sure eple er jo alltid surt. Likevel var det en grei erfaring. Nivået i 2. divisjon er ikke så ulikt det i 1. divisjon, ser man bort ifra topplagene. I og med at vi satt opp en helt ny lagoppstilling, så tror jeg egentlig vi hadde godt av å bare få spilt litt offisielle kamper sammen, uavhengig av hvilken divisjon vi befant oss i, forteller Pettersen før han utdyper.

– Det hjalp oss å vokse litt som spillere, i tillegg til at vi fikk tid til å bli ordentlig kjent med hverandre igjennom sesongen. Når det gjelder motivasjon når vi rykket ned, så var det en periode hvor jeg tenkte på å slutte. Men Counter-Strike er en del av hverdagen min, og jeg følte det var for tidlig å legge tastaturet og musen på hyllen. Til slutt er vi da i 1. divisjon igjen, og kan være eventuelle sluttspill kandidater.

Selv om Pettersen har vært med på endel nedturer, var derfor gleden i riktig kontrast da opprykket var sikret. Pettersen tar seg også tid til å skryte av sin manager, Benedichte Breistøl som har vært en viktig faktor i arbeidet om å få Celestial tilbake i det øverste selskapet.

– Da vi sikret opprykk var vi veldig glade. Det var jo selvfølgelig målet vårt, og det skulle egentlig ikke være noen andre alternativer. Men følelsen av å klare et mål er ganske deilig. Det viser liksom at vi i Celestial hører til i toppen av Norge, selv om vi hadde en dårlig sesong før vi rykket opp. Vår manager, Benedicthe har vært veldig inkluderende, og er alltid her dersom vi trenger noe. Hun er ofte på TeamSpeak og prater med oss, i tillegg til at hun interesserer for det sosiale livet. Dette gjør at vi blir ganske sammensveiset, og faktisk stifter vennskap. Det synes jeg er utrolig viktig, fordi vi får gode relasjoner til hverandre, noe som igjen gjør det lettere for oss når vi skal både spille kamp og prate med hverandre om ting, skyter Pettersen.

Ukjente navn i lagoppstillingen

Som tidligere nevnt har Celestial nesten erstattet hele lagoppstillingen og inn har relativt ukjente ansikt tatt plass. Pettersen forteller litt om dagens lagoppstilling.

– Spillerne jeg har med er kanskje ikke så kjente nei. Den eneste er vel «rhyme» som man oppdaget da han var på GAMERZ. Han har i tillegg en del LAN-erfaring på treffene i Sør-Norge. Han har egentlig vært i miljøet ganske lenge og har ved tidligere anledninger vært det vi kan kalle «giftig» på godt norsk, noe som har resultert i at han fikk et lite rykte på seg. Ser man bort ifra det, og at han har vokst opp, så vil jeg si at han er en av de større talentene. Han fungerer som lagets første «entry-fragger», og har en unik spillforståelse hvor han ofte tar initiativ. Han kommunisere i tillegg veldig bra og har en bra treffsikkerhet, forteller Pettersen om sin første spiller før han fortsetter.

– «meCa» er en veteran fra 1.6, og som egentlig aldri tok Counter-Strike seriøst før Global Offensive. Han er lagets «lurker», og selv om han ikke er noe kjent i Norge enda, så har han en bra spilleforståelse, og vet hvordan man skal spille spillet. «AlfaN» er en jeg møtte i NPL og jeg merket med en gang at han var en å satse på. Han er vår andre «entry-fragger». Sist men ikke minst har vi «Sap» som er en jeg personlig kjenner fra Tromsø. Har lenge visst om «Sap» på grunn av det lokale miljøet her oppe, men visste egentlig ikke at han var så god som han var. Etter «croa» forlot laget manglet vi en taktisk leder. Planen var egentlig at «rhyme» skulle påta seg det ansvaret, men under treningsleiren fant vi ut at «Sap» passet bedre. Det har funket veldig bra til nå, og jeg gleder meg til å se hvordan utviklingen blir videre. Det er vel egentlig ikke noe jeg føler vi mangler, utenom det taktiske som vi sliter med til tider i jevne kamper, slik som mot Infurity.

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl 20:00: Kingpins - Flawless
Kl 20:00: Digital Gamers - Demise
Kl 20:00: Nordavind - Infurity
Kl 20:00: Harald Trefots - Momentum
Kl 20:00: Bitfix - Celestial

Alle kampene spilles mandag 17. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

På spørsmål om hvordan Pettersen tror kampen mot Bitfix ender, er han oppdatert på deres nye lagoppstilling, og synes laget på papiret er spennende.

– Jeg har fått med meg at «Philip» ble med i Bitfix, men hvem han erstattet har jeg ikke fått med meg. Vi har jo møtt Bitfix en gang før i en King of Nordic-kvalifisering, som vi til vanlig bruker som trening, hvor vi fikk relativt bank av dem. De har en spennende lagoppstilling, og jeg har sansen for «Cryptik» og «Creeping», I tillegg til at de nå har fått inn «Philip» som har både erfaring fra 1. divisjon og som taktisk leder. Jeg vet ikke helt hvordan det er med treninger for dem, men tror at det kan bli en veldig spennende kamp. Alt i alt så tror jeg at om vi er på, og har dagen vår igjen, så skal det bli en komfortabel 2-0-seier for oss, avslutter Pettersen.

Slik ser tabellen ut etter tre runder.
Gamer.no

Siste fra forsiden