– Blanding av Left 4 Dead og Shadow of the Colossus

Femten mot en høres kanskje urettferdig ut, men slik er det ikke i Outrise.

Adhesive Games

Outrise er et flerspillerspill der én spiller kontrollerer en massiv krigsmaskin mens resten av spillerne må samarbeide for å ta knekken på ham. Utviklerne beskriver spillet som en blanding av Shadow of the Colossus og Left 4 Dead, og sier det blir litt som kamper mot tradisjonelle «boss»-fiender bare at utysket styres av en annen spiller.

Skjermbilder er mangelvare, men her er litt konseptkunst.

Alene mot røkla

Om du er den ene spilleren som har fått kontroll over den enorme roboten vil du ha et enormt arsenal til din disposisjon. Men selv om du er langt sterkere enn motspillerne dine kan det ikke nytte å slappe av.

De kan angripe fra alle kanter – inkludert luften – og til og med klatre opp på maskinen din. Du må med andre ord ha øyne i nakken for å lykkes, og heldigvis er beistet du kontrollerer utstyrt med flere kameraer slik at du alltid kan se hva som skjer rundt deg.

Mer konseptkunst.

Om du spiller soldat kan du benytte deg av ulike våpen og kjøretøyer, men det viktigste våpenet i arsenalet ditt blir nok lagarbeid. Totalt skal opp til femten spillere få samarbeide mot den ene fienden.

Spillet utvikles av en gruppe veteraner fra ulike studioer, og rullebladet deres inkluderer spill som Call of Duty, Hawken og Assassin's Creed. Selv om det har vært under utvikling i cirka ett og et halvt år er det først nå at de har dannet et skikkelig studio. Det er ikke klart når spillet er ventet ferdig eller hvilke plattformer det kommer til.

Du kan finne ut mer om Outrise på det offisielle nettstedet. Fokuset på asymetrisk kamp og store roboter gjør at spillet minner litt om det kommende Titanfall, fra Call of Duty-veteranene i Respawn Entertainment, men skalaen blir ifølge utvikleren en helt annen i Outrise.

Titanfall virker forøvrig svært spennende, og er det av spillene vår journalist Jens Erik Vaaler så på fjorårets Gamescom-messe som han gleder seg mest til.

Siste fra forsiden