Telialigaen - Rocket League

Ble tippet på nedrykksplass – i kveld kan Domino ta seg til Rocket League-sluttspill

Møter Razzle Dazzlers, som risikerer å miste sluttspill for første gang siden 2017.

PUBG Corp., Domino Esport (Montasje: Gamer.no)

Én serierunde er alt som gjenstår i Telialigaens høstsesong i Rocket League. Tre lag er allerede klare for sluttspill, mens kampen om fjerdeplassen lever i beste velgående.

Slaget står mellom Domino og Razzle Dazzlers – to lag med vidt forskjellige bakgrunner. Mens Razzle har vært med på samtlige sluttspill siden våren 2018, ble Domino tippet på nedrykksplass før denne sesongen. Torsdag spiller de mot hverandre, og vinneren tar alt.

– Det føles egentlig uvirkelig. Sammen med andre tippet heller ikke vi oss veldig mye høyere enn å kun holde oss i 1. divisjon. Det var også hovedmålet denne sesongen, men sånn endte det ikke og vi kan ikke være annet enn fornøyde med det, forteller Dominos Ottar «Choke» Halvorsen.

Du kan følge kampen direkte på Twitch-kanalen til Domino. Avspark er satt til klokken 20:00 på torsdag 5. november.

Trenger bare uavgjort

Spranget fra antatt nedrykk til å kjempe om sluttspillplass er unektelig imponerende. Som «Choke» påpeker er Domino-laget som inntar banen i morgen riktignok ganske annerledes fra troppen som klubben hadde like før sesongstart.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen
Joakim «Creamyy» Scheelhardt

Både spillere og kommentatorer vi har snakket med trekker frem Joakim «Creamyy» Scheelhardt som en slags redningsmann for Domino. Dansken kom inn noen uker ut i sesongen, og kombinasjonen med «Choke» og «Painyyy» har gitt flere gode resultater for klubben.

Idet vi går inn i siste serierunde er det faktisk Domino som har overtaket på Razzle. Med en topoengsledelse på kveldens motstander er poengdeling nok til for å sikre avansement, men «Choke» tror seieren er innen rekkevidde.

– Nå står vi i den posisjonen der vi bare trenger uavgjort for å klare sluttspill, men vi har troen på seier og alle tre poengene i morgen. Razzle er alltid et lag som slår hardt fra seg, og vi har hørt at de stiller med «Al Dente» i morgen i stedet for «Andey». Han og «Reganam» har en lang fortid sammen, så samspillet der kan bli farlig. Bekymret vil jeg ikke si at vi er, men kanskje mer spent på hvordan kampene vil utspille seg, avslutter Halvorsen.

LES OGSÅ: Høstens Rocket League-sesong preges av store endringer og tøff konkurranse »

– Tror ikke noen av oss kjenner på presset

«Andey» spiller ikke torsdagens viktige kamp mot Domino, men tror lagkameratene kan ro det i land.
Sindre Stien/Good Game

At Razzle henter inn sin egen «superdanske» har «Choke» hørt rett i. Til Gamer.no bekrefter Andreas «Andey» Groven at det er han selv som går til side og lar tidligere Telialiga-mester «Al Dente» slippe til.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

DISSE SPILLER FOR RAZZLE DAZZLERS

Vis mer

Tormod «Reganam» Lien
Aleksander «Phocas» Jensen
Casper «Al Dente» Vissing

– Vi trenger en seier mot Domino og de har sett veldig sterke ut med «Creamyy». I tillegg så har jeg eksamen denne uken, så i stedet for at jeg skal sitte med hodet andre steder i en viktig kamp så er det bedre om «Al Dente» spiller for meg, forklarer Groven.

I «Al Dente» får Razzle inn en forsvarskjempe av rang, som vet å lage trøbbel for angripere. Gutta er dermed godt rustet til å sikre nok en sluttspillplass, men skal vi tro «Andey» er ikke det noe laget stresser så altfor mye med.

– Nei, jeg tror ikke noen av oss kjenner på presset. Det er selvfølgelig målet å nå sluttspillet, men er ikke verdens undergang om det ikke går. Tror det er litt verre borte i Domino-leiren. Kommer nok til å falle noen tårer hvis de eventuelt taper i morgen, melder Groven lurt.

Alt å kjempe for i bunn

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE AV TELIALIGAEN ROCKET LEAGUE

Vis mer

Kl. 20:00: Horizon - Maskineriet
Kl. 20:00: Razzle Dazzlers - Domino
Kl. 20:00: Gutta Boyz - Sykkylven
Kl. 20:00: Major Militia - Nordavind
Kl. 20:00: Fact Revolution - Gemini

Alle kampene spilles torsdag 5. november.

Terminliste »

Mens de fleste øyne i norsk Rocket League er rettet mot toppen av tabellen, byr runden også på full spenning i bunn. Horizon er garantert direkte nedrykk og kan ikke gjøre noe med det, men kun ett poeng skiller 6. fra 9. plass.

Med kamp mot tabelltopp Nordavind er nok Major Militia laget som får den vanskeligste jobben med å sanke poeng på torsdag. Vinner Nordavind har Sykkylven plutselig en sjanse til å klatre seg ut fra nedrykksplass, men motstander Gutta Boyz skal også helst ta poeng for å sikre 1. divisjonsplassen.

Hvis Sykkylven vinner kan det fort bli Fact som må ut i kvalik for å holde på plassen sin. Trioen kan fortsatt berge seg med poeng på torsdag, men i møte med regjerende mester Gemini blir det en knalltøff oppgave.

Vil du se Domino mot Razzle må du altså følge med på Twitch-kanalen til Domino fra 20:00 på torsdag 5. november.

Slik ser tabellen ut før siste Rocket League-runde i Telialigaen.
Telialigaen.no

Siste fra forsiden