Feature

Telialigaen - Rocket League

Høstens Rocket League-sesong preges av store endringer og tøff konkurranse

Vi har tatt en kikk på lagene som jager suksess i Telialigaen.

Fra høyre: «Seeb», «Phocas» og «Maadzz» spilte sammen for et år siden. Nå stiller de på hvert sitt topplag.
Sindre Stien/Good Game

Telialigaens høstsesong i Rocket League står for døren, og 3. september begynner jakten på norsk e-sports gjeveste bilfotballtrofé. Sesongen bringer med seg haugevis med endringer fra i vår, inkludert spillerbytter, nye lag og nye spillere.

Blant lagene som har gjort endringer er Gemini, som nå kan få en tøffere jobb med å forsvare sin tittel. Nordavind har på sin side plukket opp en helt ny lagoppstilling i håp om å gjenerobre tronen, mens Razzle Dazzlers har satt sammen en trio full av rutine.

Alt i alt ligger det an til å bli nok en spennende sesong, med flere som kan hevde seg helt i toppen. Nå, før sesongstart, har vi tatt en kikk på de forskjellige lagene, og som alltid prøver vi å spå hvordan tabellen vil se ut ved endt sesong.

Hver torsdag gjennom sesongen kan du få med deg et utvalg av rundens kamper på Twitch-kanalen til Matchpoint.

«Andii» har hoppet inn for Horizon på kort varsel.
Zeebo

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Horizon - I siste liten

Disse spiller for Horizon

Vis mer

Luka «hoodied» Horvat
Linus «Liice» Brekkvassmo
Andreas «Andii» Sørlie

Etter et mislykket innhopp i 1. divisjon for to år siden er Horizon tilbake i Telialigaens øverste sjikt. Oppladningen til sesongen kunne imidlertid knapt ha blitt verre for klubben, som fikk på plass lagoppstillingen kun få timer før fristen løp ut. Klubbeier Andreas «Andii» Sørlie har selv blitt nødt til å steppe inn, og erkjenner at dette blir en utfordrende sesong.

– Det blir vanskelig med mye triksing og miksing, men målet må være å holde plassen. Hvis vi ikke tror på oss selv at vi kan holde plassen så klarer vi det ikke. Det er et minstekrav for oss, selv om de aller fleste tipper oss ned, sier Sørlie til Gamer.no.

At laget kommer sammen helt i siste liten gir Horizon en svært vanskelig jobb med å få terpet på samspill og godt lagarbeid. Rocket League-guru «Taffel» tror dermed at denne sesongen ender på samme måte som i 2018.

– Dette blir nok dessverre et nedrykk. De kan selvfølgelig overraske, men å sette sammen et lag i siste liten i 1. divisjon betyr nedrykk.

«Killux» og Sykkylven-gutta vant Telialigaens 2. divisjon i vår.
Privat

Disse spiller for Sykkylven

Vis mer

Erik «Killux» Bjørke
Erikas «Onexeven» Musnikas
Linus «Linus» Tafjord

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Sykkylven - Overgangen til 1. divisjon blir tøff

Sykkylven sikret sin plass i Telialiga-toppen etter en solid vårsesong i 2. divisjon. Møtet med norsk Rocket Leagues aller fremste blir ofte tøff for nyopprykkede lag, men kaptein Erik «Killux» Bjørke har troen på at Sykkylven kan overraske.

– Forventningene våre er å havne blant de fem beste. Kanskje vi får til noen overraskelser og kommer oss med i sluttspillet, forteller Bjørke.

Dessverre for Sykkylven kan det se ut til at laget har rykket opp til feil sesong. På papiret stiller konkurrentene sterkere enn noen gang, og «Taffel» tror trioen kan få en vanskelig jobb med å unngå nedrykk.

– Hoppet fra 2. divisjon til 1. divisjon er stort, og selv om jeg tror de vinner første runde så vil de slite med å beholde plassen når de møter de andre mer rutinerte lagene.

«Froz» håper å holde seg i 1. divisjon.
Privat

Domino - Må finne flyten for å unngå nedrykk

Sesongen ligger også an til å bli meget utfordrende for Domino, det andre laget som rykket opp fra 2. divisjon. Mens Sykkylven har tanker om sluttspill er Domino-kaptein Jens «Froz» Hivand imidlertid mer nøktern i sin målsetting.

– Vi forventer å kunne holde oss i 1. divisjon. Dette er i bunn og grunn en testsesong for to av oss, forteller Hivand og legger til at laget har lagt inn en del trening frem mot sesongstarten.

Disse spiller for Domino

Vis mer

Jens «Froz» Hivand
Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen

Forberedelsene ser ut til å ha gjort susen, og Domino viste nylig styrke i kvalifiseringen til Rocket League-turneringen Nordic Championship. Også her har det blitt endringer i siste liten, men «Taffel» tror laget har det som skal til for å unngå direkte nedrykk.

– Domino-spillerne har kvaliteter nok til å ha poeng mot antatt sterkere lag, og har hatt flere nestenresultater. Får de flyten i seriespillet bør de klare 8. plassen med god margin.

Major Militia-spiller «Sberg» er klar for å klatre enda høyere på tabellen.
Privat

Midt på treet (6. - 7. plass)

Major Militia - Ligger an til en bedre sesong

Major Militia er det første på lista av lagene som var med på 1. divisjonskalaset i vår. Den gang holdt det bare til kvalifiseringsplass, men etter en liten justering i lagoppstillingen håper gutta å klatre noen hakk på tabellen.

– Målet vårt denne sesongen er i hvert fall å komme høyere opp på tabellen enn forrige sesong. Vi håper og tror det er mulig å komme opp på en 5. plass eller til og med kjempe om 4. plassen, konstaterer kaptein Sander «Sberg» Stoltenberg.

Som vi har vært inne på – og som «Sberg» innrømmer – blir dette riktignok en knallhard sesong, der det skal mye til for å nå topp fem. «Taffel» tror riktignok at Major Militia har en liten sjanse, dersom laget får det til å klaffe.

Disse spiller for Major Militia

Vis mer

Sander «Sberg» Stoltenberg
Kristoffer «Haven» Håven
Bruno «Bruno» Lopes

– Siste del av vårsesongen fikk laget med seg flere gode resultater, noe jeg tror de har bygget videre på i løpet av sommeren. Får de det til å klaffe skal de ikke ha noen problemer med å beholde plassen og pushe for gode resultater.

Gutta Boyz - Tilbake i Telialigaen

Etter å ha fløyet under Granit-banneret i vår er Gutta Boyz-navnet tilbake i Telialigaen. Som så ofte de siste sesongene har klubben gjennomgått store endringer, med Mads «Majorberg» Berg i spissen for en helt ny lagoppstilling som håper å kunne hevde seg i toppen.

– Målet er vel alltid å snike seg til en plassering blant de fire beste, men vi vet det vil bli vanskelig og at vi må levere jevnt og trutt gjennom sesongen for å få det til, spår Berg.

Disse spiller for Gutta Boyz

Vis mer

Mads «Majorberg» Berg
René «Taze» van Achterberg
Malthe «Saphiix» Have

Gutta Boyz får ingen lett start på sesongen, med innledende kamper mot Fact Revolution og Razzle Dazzlers. Hvordan trioen kommer seg gjennom den åpningen kan få mye å si for hvordan de klarer å prestere utover i sesongen.

– Et lag det er veldig vanskelig å plassere. De har et høyt toppnivå og kan ta poeng fra hvem som helst på en god dag, men er også et lag som fint kan kaste bort en ledelse. På grunn av litt mangelnde rutine tror jeg de vil slite med å vippe kampene i sin favør, mener «Taffel».

Kampen om fjerdeplassen (4. - 5. plass)

Razzle Dazzlers - Rutinerte veteraner ypper seg

«Reganam» har slått seg sammen med to av Telialigaens mest rutinerte spillere.
Sindre Stien/Good Game

En av Telialigaens mest rutinerte klubber har, om mulig, fått enda mer rutine inn i stallen. Stjernespiller «Maadzz» er kanskje borte, men inn kommer både «Andey» og «Reganam», og sammen med Phocas er gjengen klar for å vise hvem som er sjef.

– Når det ble snakk om at Mads skulle til Nordavind så begynte vi å snakke om å samles for å gi de litt utfordring. Ambisjonen er helt klart å nå sluttspillet, men det blir ikke lagt ned like mye tid som før så det blir nok en spennende sesong for vår del, melder Tormod «Reganam» Lien.

Disse spiller for Razzle Dazzlers

Vis mer

Tormod «Reganam» Lien
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

Razzle får muligheten til å vise seg frem fra start, med sin første kamp mot regjerende mester Gemini. Laget har allerede vist gode takter med kvalifisering til Nordic Championship, men kanskje har gamlegutta begynt å trekke litt på årene.

– Razzle Dazzlers kvalifiserte seg til Nordic Championship bak Nordavind, som beviser at de er klare for en ny sesong. De har alltid hatt en tendens til å avgi poeng i kamper de fleste mener de burde vinne, og jeg tror den tendensen fortsetter, tror «Taffel».

Fact Revolution - Kan endelig karre seg til sluttspillplass

«BanjoCarry» håper dette er sesongen da Fact tar seg til sluttspill.
Jørgen Moe/Fact Revolution

Etter å ha havnet på den sure, sure femteplassen to sesonger på rad er Fact klare for å bryte gjennom sluttspillbarrieren. Fact har skiftet ut «Dayy» med superrutinerte «Sacred», og kaptein Terje «BanjoCarry» Bekkvang tror på en god sesong.

– Vi har fått inn «Sacred» som er full av rutine og har vel vært i alle sluttspill med unntak av forrige sesong. Han tilfører laget mye, og den gjengen med meg, «Fiskebugga» og «Sacred» funker optimalt. To år som nummer fem er kjedelig, men i år skal vi innta sluttspillplass, konstaterer Bekkvang.

Disse spiller for Fact

Vis mer

Terje «BanjoCarry» Bekkvang
Aksel «Fiskebugga» Wassdal
Casper «Sacred» Sperrevik

Skal Fact nå sluttspillet er gutta avhengige av å finne den samme flyten som de viste mot slutten av vårsesongen. Endringer i lagoppstillingen kan selvfølgelig kreve litt tilvenningstid, og tiden vil vise hvorvidt den nye sammensetningen fungerer like bra.

– Formen til Fact på slutten av vårsesongen og inn mot sommeren var meget bra, og da tenkte jeg at disse ville være en sikker plass til høstens sluttspill. «Sacred» har blitt hentet inn som erstatter. Ikke en dårlig overgang, men det ekstra giret laget hadde tror jeg forsvinner og vår får se Fact spille mer trygt, sier «Taffel».

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

Maskineriet - Ikke noe rusk her, nei

«Inferno» er klar for ny klubb etter en skuffende vårsesong.
Sindre Stien/Good Game

Etter å ha unngått kvalikplass på målforskjell i vår har Operation Archery blitt gjenfødt som Maskineriet. Nye spillere er hentet inn, og brått ser klubben ut til å kunne slå godt fra seg i den kommende sesongen.

– Vi håper å klare sluttspill i hvert fall. Denne sesongen blir tøff, men jeg tror vi har en sjanse til å komme høyt på tabellen, forteller Jørgen «Inferno» Klaastad om lagets sjanser.

Disse spiller for Maskineriet

Vis mer

Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne
Dan «Polar» Rees

Maskineriet har vært nokså uheldige med kampoppsettet, og i første runde braker det løs mot selveste Nordavind. Som «Taffel» forteller har laget imidlertid sjansen til å slå godt fra seg, og åpningsrunden er perfekt tid for en sjokkseier.

– «FiremanJonas» og til dels «Inferno» har begge vært på lag som har slitt med å vippe kampene i sin favør i Telialigaen, og har avgitt en del poeng på grunn av dette. Med «Polar» inne tror jeg dette vil endre seg, og Maskineriet bør klare sluttspill uten problemer.

Nordavind - Helt ny tropp som er her for å vinne

«Trex» leder an i en flunkende ny Nordavind-satsing.
BESL Pro

For første gang siden høsten 2017 er det ikke Nordavind som er regjerende Rocket League-mester i Telialigaen. Etter tapet for Gemini i vår har klubben rensket stallen, og inn kommer en ny og spennende lagoppstilling som har potensialet til å sende Nordavind til topps igjen.

– Jeg forventer at vi havner på topp fire uten noen problemer og at vi vinner sluttspillet, smeller det kontant fra Theo «Trex» Gagnat før han legger til at han kjenner på presset som følger med å spille for Nordavind.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

Trioen med «Trex», «Enlid» og «Maadzz» har kun spilt sammen en kort stund, men laget har allerede vist seg frem i kvalifiseringer til både Nordic Championship og prestisjetunge RLCS X. Tar de med seg den formen til Telialigaen kan Nordavind bli tøffe og slå.

– Jeg blir ikke overrasket om dette er starten på en ny storhetstid med et helt nytt lag. De er unge spillere og de kan avgi poeng, men jeg ser ikke for meg at de taper en eneste serie, forventer «Taffel».

Gemini - Vanskelig jobb med å forsvare tittelen

«Seeb» og Gemini har vært litt uheldige med tapet av «Didris», men har fått inn en solid erstatter.
Sindre Stien/Good Game

Gemini sjokkerte det norske Rocket League-miljøet da det danket ut Nordavind i vårens Telialiga-sluttspill. Oppgaven med å forsvare tittelen har imidlertid fått en smell, etter at «Didris» la hjulene på hylla for noen uker siden. Inn kommer «Lucky», en ung spiller med mer enn nok talent til å hjelpe Gemini tilbake til sluttspill.

– Vi skal gå for sluttspill i hvert fall, også tar vi det derfra. Det hadde selvfølgelig vært digg å kunne forsvare tittelen og beholde den hele 2020, men alt kan skje. Det blir nok en av de tøffeste sesongene hittil, mener Sebastian «Seeb» Falch.

Disse spiller for Gemini

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Thomas «Lucky» Eknes

Hvor godt sammensveiset laget har rukket å bli får vi se i Geminis første kamp, mot Razzle Dazzlers. Det mest spennende blir riktignok å se hvor sultne gutta er på suksess, og «Taffel» tror motivasjonen kan ha sunket noen hakk siden i vår.

– Vårsesongens mestere har mistet «Didris», men jeg tror fremdeles at de vil være med å kjempe i toppen. Ser ikke for meg at motivasjonen er like høy som i slutten av vårsesongen, men de vil definitivt slå fra seg og ha kvalitet nok til å vinne så og si hver kamp.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Høstsesongen i Telialigaen bringer med seg noen av de mest omfattende Rocket League-endringene vi har sett, med justeringer hos både topplagene og de lavere ned. Dermed er det å spå det endelige utfallet av tabellen ingen enkel oppgave, men vi har likevel prøvd oss frem.

Første Rocket League-runde vises i sin helhet på Twitch-kanalen til Matchpoint. Du kan se kampene fra klokken 18:00 på torsdag 3. september.

Spådom av:«Taffel»Andreas
1.NordavindNordavind
2.MaskinerietGemini
3.GeminiMaskineriet
4.Razzle DazzlersFact Revolution
5.Fact RevolutionRazzle Dazzlers
6.Major MilitiaGutta Boyz
7.Gutta BoyzMajor Militia
8.Domino EsportSykkylven IL
9.Sykkylven ILDomino Esport
10.HorizonHorizon

Siste fra forsiden