Bli hip-hop-DJ

Nattklubber og dansemusikk

Nok et musikkspill er annonsert, og denne gangen får vi prøve oss som DJ-er.

Det begynner å bli trangt i musikkspillsjangeren når det gjelder trommer, gitarer og mikrofoner, men det er fortsatt andre instrumenter og musikalske uttrykk som har liten eller ingen representasjon i spillverdenen.

Dans i gatene.

Nå skal Genius Products og Genco Interactive i samarbeid med 7 Studios lansere et musikkspill med hip-hop-låter og muligheten til å leke DJ. Ifølge pressemeldingen skal du i Scratch: The Ultimate DJ jobbe deg fra ukjent DJ-spire på hjemmefester, til stor stjerne i klubbmiljøet.

Scratch har det samme kjente og kjære konseptet vi kjenner fra andre musikk- og rytmespill. Du må treffe fargerike noter som daler nedover skjermen, og jo bedre du er til å treffe notene, jo bedre blir låten du spiller.

Instrumentet ditt i dette tilfellet er en platespiller basert på de som brukes av ekte DJ-er. Platespilleren kalles «Scratch Deck» og utvikles av Numark, som er en av de fremste produsentene av den slags utstyr.

Låtutvalget er foreløpig ikke annonsert, men vi loves at noen av de største hip-hop-artistene skal bidra. Utvikler har også konsultert den kjente musikkprodusenten Quincy Jones III for å sørge for at spillet leverer en autentisk hip-hop-opplevelse.

– Scratch byr på originallåter fra mange av de beste urbane artistene, og lar spilleren lage sin egen vri på låtene og utfolde seg kreativt med materialet. Denne funksjonen skiller Scratch fra andre musikalske rytmespill og gjør det til en sann drøm for både musikkfans og proffe DJ-er og produsenter, hevder Jones i pressemeldingen.

Scratch: The Ultimate DJ skal slippes til våren, men pressemeldingen nevner ikke for hvilke konsoller. Gamespot hevder spillet kommer på Xbox 360 og Playstation 3.

Siste fra forsiden