«Landor» blir Telenorligaens nye CS:GO-kommentator

Bli kjent med «Landor» - Telenorligaens nye Counter-Strike-kommentator

Tar over ansvaret som hovedkommentator, og skal jobbe sammen med Tommy Monsen i høstsesongen.

Leon Andor «Landor» Karlsen er Telenorligaens nye kommentator i Counter-Strike: GO.
Eivind Andre Bjørnø/NRK

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

I starten av juli annonserte Telenorligaen at de var på utkikk etter en ny kommentator for høstsesongen av Counter-Strike: GO. Dette skjedde på grunn av at ligaens faste kommentator, Simen «warclown» Henriksen har tatt på seg papparollen og blir opptatt med bleieskift og sene kvelder med barneskrik utover høsten.

Telenorligaen er klare for å annonsere Henriksens erstatter. Valget landet på Leon Andor Karlsen, kanskje bedre kjent for de fleste som «Landor», eller «theLANDOR» på Twitch.

– Jeg var ganske sikker på at jeg hadde en god sjanse da stillingen ble annonsert

Leon Andor «Landor» Karlsen er Telenorligaens nye kommentator i Counter-Strike: GO.
Eivind Andre Bjørnø/NRK

Den nybakte kommentatoren var strålende fornøyd når Gamer.no gratulerte han med den nye posisjonen, og var ivrig etter å fortelle litt om seg selv.

– Jeg er en 27 år gammel mann fra Nesodden. Har drevet med gaming siden jeg var rundt 13 år gammel. Har vært lidenskapelig opptatt av Counter-Strike siden kompisen min viste meg det på ungdomsskolen, og startet med 1.6-versjonen av spillet. Driver også en Youtube-kanal som ikke er så aktiv lenger, men også drevet med streaming de siste årene og levd av det ved siden av studielån, sier Karlsen før han forteller noe om hva han har drevet med utdanningsmessig.

– Jeg studerte medier og kommunikasjon ved Oslomet frem til mars i år, til jeg begynte å jobbe i et gaming-prosjekt i NRK i Trondheim. Her har jeg tilbrakt de siste seks månedene og bodd på et sted hvor internetthastigheten har vært håpløst til streaming, så måtte dessverre ta en pause fra det, forteller Karlsen.

Karlsen har kommentert en del kamper både i Telenorligaen, men også internasjonale kamper som har involvert nordmenn de siste årene. Nå gleder han seg til å ta på seg rollen som hovedkommentator i Telenorligaen, og sier han var sikker på å få jobben.

– Selv før den utlyste stillingen var planen å streame og kommentere matcher i høst, så når stillingen dukket opp ble jeg rimelig fornøyd. I tillegg til at jeg så den selv da den ble annonsert, ble jeg også tipset av flere kompiser og folk i miljøet om at jeg burde søke. Jeg har vært fast kommentator på OffroadLAN siden 2015, og i tillegg kommentert en del på andre arrangementer, så med tanke på erfaringen tror jeg at jeg stilte meget sterkt i prosessen. Jeg vil ikke virke cocky, men jeg var ganske sikker på at jeg hadde en god sjanse da stillingen ble annonsert.

Tommy «TommyM» Monsen får ny partner. Karlsen gleder seg til å jobbe sammen med han.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Utover høsten skal Karlsen jobbe sammen med den frittalende og selverklærte eksperten Tommy «TommyM» Monsen, som figurerer som ekspertkommentator. Karlsen sier han gleder seg til å samarbeide med Monsen.

– Jeg har alltid likt Tommy sin kommentering, men hadde et varierende inntrykk av han før jeg møtte han faktisk. Jeg fikk tilsendt klipp fra Tommy sin stream av kompiser, hvor det var noen kontroversielle øyeblikk, men etter å ha pratet med han og ikke minst møtt han ansikt til ansikt, så fikk jeg et mer positivt inntrykk av han. Tommy er en kar med sterke meninger og sier det han tenker, jeg skjønner at folk kan synes det blir mye til tider, men selv synes jeg det er veldig morsomt, sier Karlsen.

Fikk prøvd kjemien i Trondheim

Les også
– Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

Kommentatorene fikk også muligheten til å teste ut kommenteringen sammen, i en slags prøvekommentering i Trondheim. Dette synes Karlsen fungerte bra.

– Det virket som om vi hadde god kjemi også under testopptaket vi gjorde, og jeg tror kjemien og samspillet bare kommer til å bli bedre og bedre ettersom vi får jobbet mer sammen, gleder meg.

Frem mot sesongstart skal Karlsen og Monsen jobbe sammen. Men Karlsen skal også fokusere på å lære seg noe nytt.

– Jeg personlig skal øve meg på å kommentere og observere samtidig, da det ofte kan være vrient alene. Ellers skal vi nok ta noen flere tester sammen for å styrke kjemien. Det jeg gleder meg mest til er nok sluttspillet, da det fort blir litt mer stemning når man har et publikum og en stor turnering å lene seg på. Gleder meg også til alle lagene er klare for start sånn at jeg kan få undersøkt litt om spillerne og gjøre opp tanker om hvordan tabellen kommer til å se ut til slutt, avslutter Karlsen.

Både Karlsen og Monsen er klare til å kommentere første kamp i Telenorligaen allerede mandag 27. august klokken 20:00. Hvilke lag som møtes i første runde, er enda ikke annonsert.

Siste fra forsiden