Blir syk av World of Warcraft

Seriesaksøker har tatt for seg Sony, Microsoft og Nintento etter tur – nå har turen kommet til Blizzard.

Som om ikke det var nok misbruk av det amerikanske rettsapparatet allerede, har Blizzard nettopp havnet i siktene til seriesaksøkeren Erik Estavillo. Han hevder World of Warcraft bevisst er designet for å være vanedannende og tidkrevende, og anklager Blizzard for å tvinge spillere til å kjøpe tilleggspakker eller måtte spille over lenger tid for å få tilgang til ridedyr som kutter ned reisetiden mellom oppdrag.

Dette skal ifølge Estavillo skape større abonnementsinntekter for Blizzard, siden spillerne må bruke masse tid på å labbe rundt i Azeroth. I tillegg forverrer disse designbeslutningene visstnok Estavillos sinnslidelser og sykdommer, som inkluderer tvangstanker, agorafobi, panikkangst, depresjon og Chrohns sykdom.

Tidligere har Estavillo saksøkt Microsoft over kvaliteten på Xbox 360-maskinvaren, mens Sony møtte søksmål etter å ha sperret ham ute fra PSN Store. Kronen på verket må likevel være saken han førte mot Nintendo da de oppdaterte Wii-ens operativsystem og på den måten hindret Estavillo i å jukse i Mario Kart Wii.

Vil ha kjendiser på vitnebenken

Ingen av sakene har så langt overlevd møtet med en dommer, men Estavillo ser ut til å ha lært ett og annet om PR siden sist, for denne gangen har han kalt inn skuespillerinnen Winona Ryder og Depeche Mode-låtskriveren Martin Gore som vitner. Martin Gore aktuell som vitne fordi han ifølge Estavillo virker så trist, mens Winona Ryder er innkalt fordi hun liker J. D. Salingers klassiske roman Catcher in the Rye, en av saksøkerens favorittbøker.

Estavillo mener også han er avhengig av videospill for å oppleve lykke, og frykter han skal ende opp som Shawn Woolsey, en Everquest-spiller med lignende sykdomsbilde, som tok livet av seg i 2001.

Kravet er på en million dollar, og hverken Activision Blizzard eller noen av de innkalte vitnene har uttalt seg om saken.

Kilder: Dagbladet, Game Politics

Siste fra forsiden