Blizzard feirer jubileum

Den populære utvikleren er 20 år.

Blizzard Enntertainment har skapt spill som World of Warcraft, Starcraft og Diablo, og er dermed en av de (om ikke den) mest suksessrike utviklerne noensinne. Nå er det 20 år siden Michael Morhaime, Ayman Allen Adham og Frank Pearce grunnla studioet, i 1991.

Selskapet het riktignok ikke Blizzard på det tidspunktet, men Silicon & Synapse. Deres første spill var plattform/hjernetrimspillet The Lost Vikings, som kom til en rekke plattformer og regnes som en solid klassiker. Her måtte du redde tre vikinger, hver med sine egne unike egenskaper, som hadde blitt bortført av fæle romvesener.

Blizzards aller første spill.

Deres virkelige gjennombrudd kom i 1994, da de lanserte sanntidsstrategispillet Warcraft. Spillet var med å legge grunnlaget for sjangerens utvikling, med sin vanedannende kombinasjon av kriging og ressursinnsanking.

Blizzard har vært eid av flere forskjellige utgivere, inkludert Vivendi Universal Games. I dag er de en del av Activision-imperiet.

I forbindelse med jubileet har selskapet lagt opp en egen seksjon på nettstedet sitt, hvor de vil levere videoer, bakgrunnsinformasjon, intervjuer og mye mer. For øyeblikket er det imidlertid rimelig tomt.

Blizzards to neste utgivelser kommer i 2012. Diablo III er nok en av dem, men hva er den andre?

Siste fra forsiden