Overwatch World Cup 2016

Blizzard inviterer til verdensmesterskap for landslag

Du får være med å bestemme hvilke Overwatch-spillere som skal spille for Norge.

Colourbox/Blizzard/Gamer.no

Nylig kunne Blizzard avsløre et verdensmesterskap for landslag i Overwatch. Først skal hvert land velge ut sine spillere, deretter skal nasjonene kvalifisere seg over internett før de 16 beste lagene møtes for å spille på Blizzcon på Anaheim Convention Center i California. I alt skal det være seks europeiske, seks asiatiske (inkludert Oseania) og fire amerikanske representert i sluttspillet.

Hvem skal representere Norge?

Her arrangeres Blizzcon mellom 4. - 5. november.
Blizzard

Det er norske Overwatch-spillere som har fått i oppgave å stemme frem toppspillerne som skal representere landet vårt i turneringen. Arrangøren har sendt ut e-post til spillere som kan være aktuelle for landslagsspill, enten det er spillere fra toppklubber, kjente spillere gjennom Youtube eller andre medier, og høyt rangerte spillere.

Valgslusene åpnes 11. august, og vi da regner med de nominerte offentliggjøres i samme periode. Før man gjør valget sitt vil man kunne se spillerens favoritthelter og rangering i spillet, slik at valgene blir enklere. For å kunne stemme må man eie et eksemplar av Overwatch.

Det er hele 32 land som kjemper om de seks plassene i Europa. Kvalifiseringen blir spilt online i en enkeltutslagsturnering der kampene spilles i best-av-tre-format. De første kampene starter i september, og hele mesterskapet avsluttes på Blizzcon i november.

Disse landene skal delta i kvalifiseringen:

AmerikaEuropaEuropaEuropaAsia/Oseania
USA*NorgeTsjekkiaKasakhstanKina*
Canada*SverigeDanmarkLatviaSør-Korea*
Brasil*TysklandEstlandLitauenTaiwan
ArgentinaFrankrikeFinlandLuxembourgJapan
ChileØsterrikeHellasNederlandIndonesia
ColombiaHviterusslandUngarnPolenHong Kong
Costa RicaBelgiaIslandPortugalMalasya
MexicoBulgariaIrlandRomaniaFilippinene
PeruKroatiaItaliaRusslandSingapore
SerbiaSlovakiaSør-AfrikaThailand
SpaniaSveitsTyrkiaVietnam
UkrainaStorbritannia Australia*
New Zealand*

* Direkte kvalifisert til Blizzcon.

I pressemeldingen forteller arrangøren at de har gjort sitt beste med å inkludere så mange land som mulig, men på grunn av størrelsen av arrangementet, var de ikke i stand til å inkludere alle landene som de håpet på. De håper at flere land blir representert i fremtidige mesterskap.

 

Siste fra forsiden