Blizzard-topper forlater skuta

Det er nå klart at de tre grunnleggerne av Blizzard North og vise-president Bill Roper forlater Blizzard. Begrunnelsen er at de ønsker å forfølge nye muligheter.

I realiteten betyr dette at firkløveret starter et nytt selskap hvor de har full kontroll over prosjektene sine. Vivendi innrømmer at den siste tids forsøk å selge Blizzard har gått utover moralen i selskapet, og resultatet er altså at gjengen som brakte oss Diablo går sin egen vei.

Beslutningen om å forlate Blizzard har blitt tatt kjapt, og nøyaktig hva det nye selskapet ønsker å gjøre er ikke sikkert. Det er derimot allerede klart at de ønsker å starte opp et nytt spillprosjekt. Manglende muligheter til å ta kontroll over egne prosjekter er en av hovedgrunnene til den oppsiktsvekkende beslutningen. Alle fire har tidligere ledet utviklingen innen forskjellige områder i Blizzard, og alt ligger derfor til rette for at de kan etablere en ny stormakt innenfor spillutvikling. Det første selskapet skal gjøre nå er å bestemme seg for et navn samt sette opp en webside.

- Det er synd at så flinke folk forlater Blizzard, var alt markedssjef i Vivendi Universial Games Nordic, Kjetil Walseth, hadde å si om saken.

I 1993 startet brødrene Erich og Max Schaefer selskapet Condor sammen med David Brevik. Senere startet de utvikling av det som skulle bli klassikeren Diablo for Blizzard. På bakgrunn av dette kjøpte Blizzard selskapet i 1996 og Condor skiftet navn til Blizzard North. Blizzard forteller at de ikke regner med at denne hendelsen kommer til å innvirke på titlene som er under utvikling.

Siste fra forsiden