Borderlands-skaperen er ferdig hos Gearbox

– Nå er det på tide med nye eventyr.

Gearbox

Twitter bekreftet Borderlands-skaper Matthew Armstrong denne helgen at han ikke lenger jobber for utvikleren Gearbox.

– Ting har forandret seg. Jeg jobber ikke lenger hos Gearbox. Jeg vil alltid elske Gearbox, men det er på tide med nye eventyr, lød beskjeden fra Armstrong.

Skapte Borderlands

Armstrong sto i sin tid for skytespill/rollespill-hybriden Borderlands som først ble sluppet høsten 2009. Med over 4,5 millioner solgte ble det første spillet en braksuksess, og to oppfølgere har fulgt på: først Borderlands 2 i 2011 og Borderlands: The Pre-Sequel som kom høsten 2014. Armstrong var involvert i begge disse.

Visste du at Borderlands endret seg kraftig fra annonsering? Slik så spillet ut først.

Nylig kom også en samlepakke som inneholdt Borderlands 2 og Borderlands: The Pre-Sequel på markedet. Denne bærer navnet Borderlands: The Handsome Collection, og ble sluppet på Xbox One, PlayStation 4 og Windows. Det er nettopp enden på denne oppusingen som gjør det mulig for Armstrong å nå se eter nye beitemarker.

– Jeg kan forlate studioet uten å gjøre skade på Borderlands eller Gearbox om jeg gjør det nå. Jeg tror Gearbox kommer til å gjøre det bra fremover, og jeg tror Borderlands fortsetter å være sterkt og bra. Jeg har tenkt på dette en stund. Jeg slutter ikke ut av sinne, og jeg får ikke sparken. Det er bare på tide med nye eventyr. Jeg er en oppfinner. Jeg er klar for å lage noe nytt – ikke bare nytt for meg, men for alle, lokker han i et intervju med Game Informer.

Dette er ikke den eneste store endringen for Borderlands-serien i den siste tiden. Forrige uke måtte utvikleren av Borderlands: The Pre-Sequel, 2K Autralia, stenge ned. Begrunnelsen var at det var for dyrt å utvikle spill i Australia.

Telltale jobber også med sitt eget Borderlands-eventyr, og de første episodene er ute.
Vårt førsteinntrykk: Tales from the Borderlands er friskt, frekt og fryktelig morsomt »

Siste fra forsiden