Super Mario Odyssey og Breath of the Wild - VR

Breath of the Wild og Super Mario Odyssey får egne VR-moduser

Nintendo lover helt nye opplevelser med Labo VR.

Nintendo, Gamer.no

For en snau måned siden trakk Nintendo sløret av sin satsing innen virtuell virkelighet, kalt Labo VR. Med diverse pappkonstruksjoner, et par briller og en Nintendo Switch skal Labo VR ta spillere med på en rekke opplevelser, også gjennom eksisterende spill.

Natt til fredag kunngjorde Nintendo at både Super Mario Odyssey og The Legend of Zelda: Breath of the Wild vil få sine egne VR-moduser. Det hele blir tilgjengelig via gratis oppdateringer for hvert av spillene, som rulles ut 25. april.

I Super Mario Odyssey får spillere kun oppleve en liten smakebit av hva spillet egentlig har å by på. Gjennom tre egne VR-oppdrag får spillere besøke verdenene Cap, Seaside og Luncheon, der de blant annet må samle musikknoter og mynter for å utføre flere oppgaver.

Akkurat hvordan det vil fungere er Nintendo imidlertid ganske vag på. VR-brillene må nemlig holdes opp til ansiktet, som trolig vil gjøre det tungvint å bruke Joy-Con-kontrollerne til å styre Mario samtidig.

Virtuell virkelighet i Breath of the Wild er vi heller ikke stort klokere på. Basert på traileren ser det ut som absolutt hele spillet er tilgjengelig i en slags VR-modus, som man når som helst kan skru av og på i menyen.

Muligens får man styre kameraet ved å bevege på hodet, men også her høres det ut som en utfordring med å spille samtidig som man holder i brillene. Hvilken løsning Nintendo har for disse spørsmålene får vi kanskje finne ut av 12. april, når Labo VR skal lanseres.

Nintendo har visstnok to nye Switch-modeller i ovnen.
Ny rapport hevder at de skal vises frem til sommeren »

Siste fra forsiden