Broken Sword 2 pusses opp

Eventyrspillet kommer i superversjon i disse tider.

Broken Sword-serien består av en håndfull dype og sjarmerende pek og klikk-spill, og har i 14 år satt oss i skoene til den eventyrlystne amerikaneren George Stobbart. Det har tatt oss verden over, fra Paris til Kongo.

Spillet med oppusset grafikk.

De første spillene i serien begynner å dra noe på årene nå, og vi har tidligere sett en offisiell overhaling av det første spillet i serien. I løpet av denne måneden vil vi også få en oppusset versjon av spill nummer to, det melder Eurogamer.

Det er igjen Revolution Software, gjengen bak originalspillene, som har tatt på seg jobben, og vi vil i første omgang kun få se spillet til iPhone og iPad. Både PC og Mac skal likevel få versjoner i løpet av neste år.

Blant de nye tilskuddene finner vi splitter nye ansiktsanimasjoner, forbedrede bakgrunner og mellomsekvenser, smidigere animasjoner, musikk i høyere kvalitet, en dagbok og et kontekstsensitivt hintsystem som skal gjøre det litt vanskeligere å kjøre seg helt fast. Samtidig kommer det med støtte for lagringstjenesten Dropbox som skal gjøre at du til enhver tid kan laste opp lagringsfilen din til nettet og fortsette spillet på en helt annen konsoll eller maskin.

Utviklerne har også alliert seg med Dave Gibbons, som tegnet den legendariske tegneserien Watchmen og tegnet spillklassikeren Beneath a Steel Sky. Han har snekret sammen en interaktiv tegneserie som bonusinnhold, uten at det er kjent akkurat hva denne skal gå ut på.

Broken Sword 2 tar utgangspunkt i at Georges journalistkjæreste Nico finner en gammel Maya-stein av en viss verdi. Dette leder igjen til at paret overrumples av banditter, som kidnapper henne og tvinger vår helt ut på eventyr for å få tilbake sin elskede.

Revolution Software ledes av Charles Cecil, som er en legende i eventyrspillbransjen. Han er nemlig hjernen bak velkjente spill som Beneath a Steel Sky og Toonstruck i tillegg til Broken Sword-serien.

Siste fra forsiden