Nordic Warthogs i King of Nordic

Bruker offisielle kamper til å trene på kart de ikke kan

Philip «Philip» Løseth forteller om en noe uortodoks inngang til sluttspillet i King of Nordic.

Philip «Philip» Løseth og laget hans har signert for The Gatekeepers.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

King of Nordic returnerer nok en gang denne fredagen. Etter at 2. divisjonslaget Delusive prøvde seg forrige uke, ble det nok en kvalifisering siden de tapte mot svenskene.

Denne uken er det Nordic Warthogs som skal angripe tronen, og med håp om å vise seg frem, forbedre kommunikasjon og kanskje sette kronen på hodet etter kvelden er omme.

– De undervurderte nok oss ganske greit

DISSE SPILLER FOR NORDIC WARTHOGS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jon «Pluvio» Brauti
Rolf «serix» Gustavsen
Fredrik «slabzki» Slabinski
Shero «Shero» Jaman

Lagkaptein i Nordic Warthogs, Philip «Philip» Løseth har hatt en brukbar sesongstart. Han er likevel ikke helt fornøyd når Gamer.no spør om åpningen i Telenorligaen.

– Sesongstarten har vært litt både og. Vi hadde ikke hundre prosent klar lagoppstilling til første kamp, siden det var så mye usikkerhet på hvem jeg ville ha med. Som et resultat av dette ble det 1-1 mot Bitfix i første runde, en kamp jeg følte vi skulle hatt 2-0.

I andre runde møtte de storfavoritten Nordavind.

– Mot Nordavind fikk vi spille et kart vi hadde trent på, og et annet vi ikke hadde blitt enig om hvor vi spilte posisjoner engang. Vi viste god figur inn på første kartet og vant med solide siffer, etter bare en uke trening. Der var vi storfornøyd. Vi fikk se hvor mye så lite trening kan gjøre. Jeg spiller kun med en tidligere 1. divisjonsspiller, utenom han er alle ganske ferske på nivået, men viser en utrolig vilje til å lære, forteller en litt stolt Løseth.

Kapteinen tror Nordavind gjorde en stor tabbe i forkant av kampen mot laget hans.

– De undervurderte nok oss ganske greit, og begynte å gjøre en del småfeil som vi utnyttet, så vi fikk jo en solid ledelse på antiterrorist-siden.

På spørsmål om han tror flere lag vil gjøre samme tabbe, er Løseth litt usikker.

– Ikke nødvendigvis, men tror uansett at alle lag bør være forberedt på at resten av lagene i divisjonen kan slå alle. Er noe annet å spille mot norske lag enn utenlandske, uansett om det ene laget skal være mye sterkere på papiret.

Philip «Philip» Løseth sier han ønsker å satse på denne femmeren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
– Føles veldig godt å motbevise spådommen

Løseth utelukker også lagendringer på laget, og ønsker å satse videre.

– Dette er femmeren jeg vil satse på ut sesongen. Vi har planer om å komme til sluttspillet, klarer vi det går vi selvsagt for seier. For å nå det målet må vi ha topp kommunikasjon, det er det vi jobber mest med for tiden.

Kapteinen var fornøyd etter kvalifiseringen, og forteller at de ønsker å spille så mye som mulig sammen på de kartene de spiller lite på.

– Hele poenget med kvalifiseringen for vår del var å spille kart vi ikke hadde spilt noe særlig, for å se hvordan vi taklet den biten. Det ble overtid i de to første kampene, og slo Entelechy i finalen ganske marginalt. Så tanken for vår del er at vi trener i offisielle kamper på kart vi ikke kan, samtidig som vi er klar over at de kartene vi ikke har trent så mye på kan bli tøffe, spesielt om ingen skyter ekstra hardt den kampen.

I de siste ukene har både «RUBINO» og «Jkaem» gått til internasjonale lag. Løseth tror dette er positivt for det norske Counter-Strike-miljøet.

– Syns det er utrolig kult at «RUBINO» går inn i Heroic, jeg tror han er nøkkelen som gjør at de tar det neste steget. Veldig spent men usikker på «Jkaem» i Renegades, men igjen jeg unner alle norske å gjøre det bra internasjonalt, det går bare positivt tilbake til oss. Håper «Jkaem» viser styrken han gjorde i Kinguin, avslutter Løseth.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 16. februar.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden