Brutale krigshandlinger på vei til stuekonsollene

This War of Mine: The Little Ones lar deg se hvordan barn takler krig.

Deep Silver

Da vi anmeldte This War of Mine i fjor, ble det beskrevet som det eneste krigsspillet man noensinne trengte å spille. Nå er opplevelsen endelig på vei til konsoller, da under det smått mystiske tilnavnet This War of Mine: The Little Ones.

Dette melder utvikler 11 Bit Studios, som sent forrige uke kunne dra sløret av både nye klipp og en lanseringsdato fra konsollutgaven av spillet. Datoen er 29. januar, og spillet dukker da opp på både PlayStation 4 og Xbox One.

Krig. Krig forandrer seg aldri.

Barn vil være barn, også i krig.

I This War of Mine kastes man inn i et ukjent land som lammes av krig og voldshandlinger. I rollen som én eller flere overlevende skal man så gjøre det man kan for å klare seg gjennom høst, vinter og vår, mens omverdenen preges av en stadig mer brutal og uhyggelig situasjon.

Spillet er strategisk av natur, og på tvers av de todimensjonale omgivelsene må man bygge opp huset sitt, utforske nærliggende beboelser, og deretter bestemme om man skal samarbeide med eller stjele fra sine medmennesker.

Nytt i konsollutgaven av spillet er blant annet innføringen av barn, som man både må passe på og spille som i det krigsherjede landet. «Selv i tider preget av konflikt og krig, vil barn fortsatt være barn – de ler, gråter, leker med leketøy, og ser verden på en helt annen måte», forteller utviklerne på spillets hjemmeside.

Vi var svært fornøyde med det dystre livet i This War of Mine i fjor høst:
Skal du bare spille ett krigsspill i livet ditt, bør det være dette »

This War of Mine: The Little Ones har et og annet å si om krig og vold.

Siste fra forsiden