Sluttspillet i Telenorligaen

«Bsl» kommenterer sluttspillet

Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash får selskap av en levende Counter-Strike-legende.

Jonas «bsl» Alsaker Vikan kommenterer sluttspillet.
Eivind Von D

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Til helgen er det klart for sluttspill i Telenorligaen på Edderkoppen Scene i Oslo. Vår faste Counter-Strike: GO-kommentator Simen «Warclown» Aas Henriksen er for tiden opptatt med realityshowet Gamerz i Sverige, og får derfor ikke muligheten til å stille opp å kommentere.

Inn kommer Counter-Strike-legenden Jonas «bsl» Alsaker Vikan, som tidligere har vært med å vinne flere internasjonale turneringer med sine egne lag i tidligere utgaver av Counter-Strike, før han la opp som profesjonell spiller i 2006. Han skal kommentere sluttspillet sammen med Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash.

Sikre deg billett til sluttspillet her »

Håper å kunne bruke sine styrker i kommentator-rollen

Vikan gleder seg til å kommentere sluttspillet, men understreker at dette ikke nødvendigvis betyr et comeback i miljøet.

Jonas «bsl» Alsaker Vikan gleder seg til å kommentere sluttspillet.
Privat

– Neida, det tror jeg ikke. Jeg følger med på spillet og miljøet, og det er morsomt å forhåpentligvis kunne bidra med noen perspektiver basert på den erfaringen som jeg har fra årevis med konkurranser over hele verden.

Med lang og solid erfaring, håper Vikan å kunne bringe noe nytt til kommentatorbordet som få andre i Norge har erfaring med.

– Min styrke som spiller var å lese metaspillet, og analysere styrker og svakheter både på lag og enkeltspillere. Dette er ting som også fungerer godt i en kommentator-rolle, så forhåpentligvis kan slike perspektiver være interessante for folk som ser på, forteller Vikan.

Legenden ønsker ikke å spå hvordan sluttspillet går, og begrunner det med at det er små marginer i spillet.

– Den beste måten å forsikre seg om at man driter seg ut som kommentator er å forsøke å spå resultat, spesielt i et spill med så små marginer som Counter-Strike, så det styrer jeg unna. Men jeg gleder meg til å se utøvere på det høyeste nivået vi har i landet, sier Vikan.

– Hvis tilbudet skal dukke opp, og du blir spurt om å kommentere Telenorligaen til høsten, hva ville svaret ditt vært?

– Den som lever får se, avslutter Vikan smilende.

Les også
– Har vi samme nivået som på treninger i det siste slår vi Nordavind

Siste fra forsiden