Bully får nytt navn

Si farvel til Bully - Eurogamer forteller at fra nå av vil Rockstars kommende skolespill være kjent som Canis Canem Edit.

I følge det britiske nettstedet Eurogamer har Rockstar-spillet Bully fått det latinske navnet Canis Canem Edit, som betyr "hund spiser hund". Dette navnet høres litt mer fornuftig i engelsktalende land, hvor "dog eat dog" er et begrep som beskriver en verden der de sterkeste overlever. Rockstar har ikke sagt noe om hvorfor spillet har fått nytt navn.

Canis Canem Edit er også slagordet til Bullworth Academy, hvor handlingen i spillet foregår. I dette spillet får du rollen som en skoleelev som ikke trives særlig godt på den snobbete privatskolen. I motsetning til mange andre elever er han imidlertid i stand til å ta igjen når han eller andre blir mobbet av skolens gjenger.

Skolemiljøet består av fem forskjellige grupperinger, og disse har alle ulikt syn på deg. Hvis du for eksempel hjelper en forsvarsløs elev som blir plaget av bøller, vil gruppen han er en del av like deg, mens bøllene setter litt mindre pris på deg. Det lønner seg ikke å selv være en bølle - det straffes nemlig med kjedelig arbeid og konfiskering av tingene du har samlet sammen.

I tillegg til å leke deg i den åpne spillverdenen må du selvsagt sørge for å gjøre det godt i skolefagene. Dette gjøres ved hjelp av minispill, og som i virkeligheten lønner det seg å være litt skoleflink. Om du for eksempel gjør det godt i kjemi, kan du lære å lage fyrverkeri, og slikt kan man jo ha det mye moro med i friminuttene (uten at det nødvendigvis anbefales av Gamer.no).

Bully har fått mye negativ oppmerksomhet rundt om i verden, uten at det egentlig ser ut til å være noen grunn til akkurat det. Mange ser ut til å dømme spillet før de i det hele tatt har sett det, og på tross av at Rockstar hele tiden har hevdet at spillet ikke blir spesielt voldelig, er det mange høylydte kritikere som er overbevist om at det blir en slags drapssimulator i skolegården.

Det australske kontoret for film- og litteraturklassifikasjon, som regnes som svært strengt (og som har forbudt flere spill, som GTA III og Marc Ecko), har nylig gitt spillet aldersbestemmelsen M. Dette er aldersbestemmelsen under M15+, som er den høyeste tillatte aldersbestemmelsen for spill i Australia. M betyr "anbefalt for et modent publikum", mens aldersbestemmelsen M15+ ville betydd at spillet ikke kunne selges til personer under 15 år.

I Europa har spillet ikke fått noen aldersbestemmelse enda. Lanseringen vil finne sted i oktober, og navneendringen ser ikke ut til å gjelde USA-versjonen av spillet.

Siste fra forsiden