League of Legends / Nordic Open

BX3 beklager: – Vi lot vinnerinstinktet ta overhånd

League of Legends-laget angrer på oppførselen som fikk dem kastet ut av Riot-turneringen.

I helgen ble det kjent at det norske League of Legends-laget BX3 ble kastet ut av Riot-turneringen Nordic Open. Det skjedde etter at de forfalsket alderen til en av spillerne som var for ung til å delta.

Bevisst forfalskning

Kaptein Sondre «Tivity» Afdal fortalte til Gamer.no at de stod mellom å trekke seg fra turneringen eller forfalske alderen til 16-åringen.

– Jungleren vår (Kristian «Leefting» Næsgaard, red. anm.) møtte ikke til kamp to dager på rad, og det tvang oss til å velge mellom å gi opp eller bruke denne spilleren som reserve.

Det var et bevisst valg å feilinformere Riot.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte avlevere legitimasjon etter at 16-åringen gikk inn som reserve, og vi bestemte oss som et lag å feilinformere Riot om hans alder. Dette hadde vi aldri gjort hvis han skulle spille videre i turneringen, fortalte Afdal.

Kaptein Sondre «Tivity» Afdal innrømmer at de gjorde en feil.

– Vinnerinstinktet tok overhånd

Mandag ettermiddag kom BX3-ledelsen med en offisiell beklagelse til både Riot og andre lag som deltok i Nordic Open. I pressemeldingen står det blant annet at «BX3 Elektroniske Sportsklubb aksepterer konsekvensene av regelbruddet, og respekterer samtidig Riots avgjørelse i saken.»

I samme skriv har lagkapteinene Afdal og Morten «Speed» Kjeldsrud kommet med en felles uttalelse, der de innrømmer at beslutningen var forhastet og at ønsket om å vinne gikk i hodet på spillerne:

– Vi vil på vegne av BX3 sitt League of Legends-lag beklage ovenfor Riot, alle lagene involvert i turneringen og ikke minst BX3 som organisasjon. Dette var en forhastet avgjørelse vi som et lag gjorde, og ledelsen i BX3 var på ingen måte involvert. Vi innrømmer at vi i en stresset situasjon lot vinnerinstinktet ta overhånd, og feilinformerte Riot om spillerens alder istedetfor å bite i det sure eplet, overgi kampen og gå ut av turneringen.

Ingen endringer i laget

Ledelsen i BX3 forteller at de ikke kommer til å foreta noen endringer i League of Legends-laget sitt, men «utarbeider interne, disiplinære tiltak». Det kan bety alt fra bøter til trekk av lønn, goder eller utstyr.

Steffen Willumsen, styremedlem i BX3 Elektroniske Sportsklubb, mener det er viktigst at spillerne og involverte tar lærdom av det som har skjedd.
Les også
Tidligere Riddle-spiller skal spille for Sprutnoobs

– I våre samtaler med laget ble det uttrykt genuin anger for avgjørelsene som ble tatt, og laget har i ettertid innsett at dette var et dumt valg. Med det sagt, er det ingen unnskyldning for det som ble gjort. Dette har spillerne nå tatt konsekvensene av og kommer med en offentlig beklagelse til alle involverte, uttaler styremedlem Steffen Willumsen.

Han mener spillerne nå har lært av hendelsen, og at lignende ikke vil finne sted igjen.

– Klubben ønsker å uttrykke forståelse for at unge personer kan foreta forhastede og ukloke avgjørelser, og at det i retrospekt blir lett å kaste dom over disse. I slike situasjoner er det viktigst at spillere og involverte trekker lærdom fra det som har skjedd og opptrer med integritet og ærlighet i fremtiden.

Over 1200 League of Legends-lag fra Norge, Sverige, Danmark og Finland har deltatt i turneringen Nordic Open de siste ukene. Vinnerlaget får være VIP-gjester under verdensmesterskapet i Berlin, med reisekostnader dekket av Riot. BX3 er det eneste norske laget som klarte å komme seg til sluttspillet som startet lørdag.

Siste fra forsiden