BX3 benker laget / Counter-Strike: GO

BX3 benker laget med umiddelbar virkning

Veteraner er på vei inn for å overta plassen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Oppholdet i BX3 ble kort for de gamle Celestial-spillerne. I desember gikk det rykter om at spillerne var på vei fra Celestial og inn i toppklubben BX3. I januar gikk overgangen gjennom, men nå to måneder senere er det over. Spillerne fikk to offisielle Telenorligakamper for klubben. Så langt har klubben hentet ett poeng av seks mulige.

Har vært til vurdering i to uker

DETTE VAR BX3

Vis mer

Kristian «akez» Kornbakk
Adrian «CYNEX» Vevletvei
Jens «KneeLz» Skaret
Håkon «hallzerk» Fjærli
Christian «Pham» Pham

DETTE KAN VÆRE NYE BX3

Michael «m1kkis» Sokki
Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Aleksandr «jayzaR» Zarkovic

Vi kjenner til at Ruben «Rubino» Villarroel og Joakim «Jkaem» Myrbostad har blitt spurt om å spille for BX3 i Telenorligaen ut sesongen.

På lørdag ettermiddag fikk Kristian «Akez» Kornbakk og resten av spillerne i BX3 beskjed om at de ikke får fortsette videre i Telenorligaen. Kornbakk er ikke fornøyd med håndteringen av saken.

– BX3 har vist en klar mangel på profesjonalitet og en klar mangel på kunnskap i denne desperate avgjørelsen. De har brutt de løftene de gav oss i starten av sesongen, forteller en fortvilet Kornbakk til Gamer.no.

Spillerne fikk beskjed to dager før neste serierunde at de blir fjernet fra lagoppstillingen, noe som gjør mulige overganger vanskelige. Klubben har diskutert dette i to uker.

Ola «fubb» Ulseth.
Privat

– Det har vært oppe til vurdering i styret de siste to ukene, og selve avgjørelsen ble tatt i dag, forteller Ola «fubb» Ulseth som er spilleransvarlig i BX3.

På spørsmål om spillerne har fått terminert kontrakter svarer Ulseth slik:

– Vi har ikke terminert kontrakter. De ble tilbudt videre samarbeid med klubben der de fortsatt kunne representert klubben gjennom en 1a / 1b løsning, eksempelvis i ESEA og lignende. Før vi fikk snakket ut om dette så eksploderte Kornbakk og da ble det vanskelig å finne en konstruktiv løsning på situasjonen. Det ble også lagt frem at spillerne kunne få terminert kontraktene sine om de ønsket det. Vi står fast ved at disse fem spillerne per nå ikke håndterte nivået i 1. divisjon Telenorligaen, derfor har vi satt sammen et nytt lag som skal konkurrere der. Det hadde vært ønskelig å beholde laget i klubben for å jobbe sammen fremover, men det virker dessverre ikke å være spillernes ønsker.

– Så tanken var å benke spillerne i Telenorligaen, men ikke fra klubbens Counter-Strike-satsing?

– Det kunne begge parter vært tjent med.

– Du svarer vel egentlig ikke på spørsmålet. Ønsket dere å videreutvikle laget for at de skulle ta over plassen i Telenorligaen igjen?

– Vi har alltid hatt ambisjoner om å videreutvikle laget, dette til tross for at laget vi opprinnelig rekrutterte mistet sin beste spiller rett før seriestart, og fortsatt har laget levert et langt under par resultat mot et av de svakere lagene i serien i DeToNator.EU. Det var ikke aktuelt med endringer før tapet mot Labbedans'Vika, og først mot slutten av denne pausen ble det vedtatt av styret å finne en midlertidig erstatter for 1. divisjon.

Les også
Norsemen Hkraft klinte til med sesongens beste PUBG-runde – tok ledelsen i Telialigaen

Skulle gå vekk fra resirkuleringspraksisen

«akez» på bylan. Der vant de over Expert Gaming i finalen.
Terje Peersen/Gamermag.no

Kornbakk forteller Gamer.no litt om visjonene og langtidsplanene de fikk når de signerte med BX3. Dette føler spilleren at klubben har brutt. For ett år tilbake gikk Anders «Andz» Kjær gjennom noe lignende hos BX3.

– Når vi gikk inn i kontrakt med BX3 var visjonen å ha et lag med unge sultne, talentfulle spillere, og gå vekk fra denne resirkuleringspraksisen som har foregått i Norge i lang tid. Første sesongen var målet å nå sluttspill (noe som fortsatt er fullt mulig). Så eventuelt utfordre tittelen til høsten, forteller Kornbakk.

Ulseth henviser oss til tidligere svar når vi spør om hvorfor klubben velger å kjøre resirkuleringspakken igjen.

– Kunne man ha tatt opp problemene tidligere og prøvd å løst de i ferien? Eller var benkinga av fem spillere den beste løsninga?

– Problemene ble jobbet med etter første serierunde. Vi anser benking av laget som det beste for klubben, forklarer Ulseth.

– Hvilke konkrete grep gjorde dere etter første serierunde?

– Spilleransvarlig Christian Hagen har hatt oppfølgingsmøte med spillerne etter hver runde hvor de har hatt en gjennomgang av kampene. De har sett gjennom demo og sammen kommet frem til hva som måtte forbedres.

Kornbakk mener det har vært mangel på kommunikasjon fra klubben sin side. De siste to ukene har det kun vært dialog der laglederen selv tok initiativ.

– De har ikke nevnt noe om utskiftninger, eller diskutert med oss om eventuelle endringer vi kan gjøre innad i laget.

Tøff sesongstart

Det har vært en tøff sesongstart for klubben. Rett før første serierunde forlater Håkon «Radifaction» Tholo klubben for å ta del i Nordic Warthogs. Kornbakk måtte ut å finne en hasteinnbytter, Marius «firesenz» Holte, for å fullføre kampen mot DeToNator.EU - som endte med uavgjortresultat.

– Uavgjort var selvfølgelig skuffende siden det var en motstander vi egentlig skal slå, forteller Kornbakk til Gamer.no.

Til slutt bestemmer klubben seg for å teste ut Christian «Pham» Pham. Det kom inn en spiller uten mye erfaring på toppnivå og i klubbens taktikker. Neste kamp endte med 2-0 tap mot Labbedans'Vika.

Michael «m1kkis» Sokki kan være en av veteranene som kommer inn.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– En uke ble veldig kort og vi ender opp med å tape to jevne kart 16-14 og 16-14, en kamp som like gjerne kunne vippet vår vei. Selvfølgelig ikke bra, men vi var en ny lagoppstilling som var bestemt på å jobbe sammen i de neste tre ukene før kampen mot Demise. Vi har trent sammen nesten hver dag og gjort alt vi kan for å få på plass alle kartene vi ønsker å spille. Vi har ikke fått noe som helst hjelp fra BX3 i denne perioden for å kunne stille sterkest mulig. Det nærmer seg kamp og fremgangen har vært tydelig, noe jeg også har meldt fra om til klubben. Vi fikk beskjed om at vi skulle ha et møte nå i dag, to dager før kamp. Der får vi beskjeden ut av det blå, de har valgt å ta inn gamle og avdankede spillere for å redde inn sesongen istedet for å fortsette med den visjonen de ga oss før sesongen. Dette var et langtidsprosjekt som skulle få nye norske talenter opp og frem, avslutter Kornbakk.

Siste fra forsiden