BX3 med regelbrudd i Telenorligaen

BX3 brukte flere utenlandske spillere enn tillatt

Legger seg langflat etter tabben.

Riot Games

1. divisjonslaget i League of Legends, Røkt Skinke, har levert inn klage mot BX3 etter brudd på en klar regel i reglementet. Toppklubben skal angivelig ha benyttet tre spillere uten norsk statsborgerskap - noe som ikke er tillatt i Telenorligaen.

Så langt har sesongen vært tøff for både BX3 og Røkt Skinke. Begge lagene har tapt sine to første kamper i ligaen og ligger på delt sisteplass. Kampen endte med seier til BX3, men resultatet er blitt omgjort til seier for Røkt Skinke på grunn av regelbruddet.

Internettproblemer forårsaket det hele

Lagleder for League of Legends i BX3, Ole-Andreas Skår, innrømmer at klubben har tabbet seg ut, og at de ikke oppdaget feilen før midt i andrekampen.

Ole-Andreas Skår er lagleder i BX3.
Privat

– Ja, det stemmer at vi brukte tre utenlandske spillere på søndag. Vår svenske trener, Casper «Ankan» Widmark måtte erstatte Mid-Laner Øyvind «nuff» Saltrø Eriksen da nettet hans var nede. Dermed brukte vi «Ankan», Arin «Arin1» Ali og Joe «Joekerism» Kent. I kampens hete gikk det ikke opp for spillerne at de var tre utenlandske, før litt ut i kamp to. Dette er veldig beklagelig, og vi kan ikke annet enn å beklage og håpe at vi får en omkamp basert på kamprapporten vi sendte inn, forteller Skår til Gamer.no.

Klubben har sendt inn en rapport til Telenorligaen i håp om å få omkamp.

– Jeg håper selvsagt på omkamp, men det er forståelig om vi ikke får det, siden det ikke ble rapportert inn før i etterkant av kampen. Vi spurte motstander om de kunne spille omkamp fordi Nuff hadde fått nettet tilbake, men det var ikke ønskelig fra deres side.

Spillere og ledere glemte av regelen

Kristine Thomassen er Support-spiller for Røkt Skinke.
Privat

Support-spiller i Røkt Skinke, Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen, mener det er dårlig av klubben å ikke kunne reglene.

– Jeg tror dette viser hvor dårlig norske klubber kan liga-reglene. Når de legger ut innlegg om lagoppstillingen på sosiale medier, men ikke klarer å undersøke i forkant om det er i henhold til regler.

Thomassen sikter til en Tweet som Ole-Andreas Skår la ut på Twitter, men som senere er blitt slettet. Her stod det at Ankan ville steppe inn grunnet internettproblemer.

– Så det var ikke bare spillerne som slet i kampens hete?

Les også
Universitet vil gjøre e-sport til bachelorgrad

– Nei, jeg var på farten. Satt i bilen og valgte å legge ut en kjapp Tweet siden «Ankan» er kjent som en Singed «One Trick Pony» (journ.anm. en spiller som fokuserer bare på en karakter), og dermed var det litt morsomt at han skulle spille. Jeg kjørte videre og tenkte ikke noe mer på det før i kamp to, når «Ankan» selv gjorde meg obs på det, forteller Skår.

– Så her har både spillere og ledere sviktet?

– Dessverre. Jeg tenkte som sagt ikke så mye mer på kampen etter det, og spillerne bare spilte. Som nevnt tidligere var det ikke før i kamp to at spillerne selv ble obs på det, avslutter Skår.

Telenorligaen har sett på saken

Telenorligaen bekrefter ovenfor Gamer.no-redaksjonen at de har mottatt en klage på hendelsen og har allerede behandlet saken.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder for Telenorligaen.
Telenor

– En av spillerne på BX3 mistet nettforbindelsen noen timer før kamp. Klubben varslet aldri om dette, de sendte heller ingen søknad til oss om utsettelse, men valgte å starte kampen med én utenlandsk spiller for mye. BX3 idømmes dermed et tap. forteller leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

– Begynner det å bli slitsomt at spillere og klubber ikke klarer å husker reglene, eller ta kontakt når det dukker opp problemer?

– Nei, de fleste topplagene er godt kjent med disse reglene, hva som forventes og hvilke krav som stilles. At en erfaren klubb som BX3 roter det til er litt overraskende, men de har vist forståelse for beslutningen, innser tabben og at de burde løst dette annerledes.

Intervjuene med spillerne ble gjort søndag kveld, og intervjuet med Tangedal er gjort etter saken er ferdigbehandlet.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden