Counter-Strike: Global Offensive

BX3 har annonsert sin nye «entry fragger»

– Markus «maak» Karlsen tilfører sårt tiltrengt rå ferdighet til laget.

Markus «maak» Karlsen er nå BX3-spiller.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Counter-Strike-laget til BX3 har funnet formen etter at alle spillerne ble byttet ut i midten av januar. Inn kom fire gamle travere og en unggutt, og det nye laget viste seg blant annet frem da de kom seg helt til finalen i Nordic Masters i februar. Klubben ligger også på delt andreplass i Telenorligaen, og er med å kjempe om finaleplass i Komplett Barcraft Experience (KBX) på fredag.

BX3-laget som spilte under Nordic Masters. Fra venstre: Håkon «hk0n» Kvande, Samuel «Zyppe» Martinsson, Michael «m1kkis» Sokki, Karl-William «kalle» Haraldsen og Steffen «phnien» Willumsen.
games4u.se

En av veteranene som gikk inn i Counter-Strike-laget i januar var Steffen «phnien» Willumsen. Han har vært fast medlem av flaggskipet til BX3 i en årrekke tidligere og er en av grunnleggerne av klubben. Nå annonserer organisasjonen på sine Facebook-sider at Willumsen trekker seg som spiller for å fokusere på andre oppgaver i klubben.

– Å erkjenne behovet for en endring i kjølvannet av den siste tidens suksess krever en helt spesiell type utøver. Den type utøver som er villig til å sette laget og klubbens progresjon foran sine egne behov. Denne uken er vi vitne til et slikt øyeblikk, når Steffen «phnien» Willumsen trapper ned fra førstelaget grunnet mangel på tid og forpliktelser til klubben som styremedlem, skriver klubben i en pressemelding på Facebook onsdag kveld.

– «Maak» tilfører rå ferdigheter

Erstatteren er Markus «maak» Karlsen fra Panters. Overgangen ble avslørt tidligere i uken da BX3 sendte inn lagoppstillingen for fredagens KBX-kvalifisering.

– Den tidligere Panters/London Conspiracy-spilleren vil fylle rollen som «entry fragger» og tilfører sårt tiltrengt rå ferdigheter til laget, står det i skrivet.

Publikum får oppleve nyervervelsen i en rekke kamper for sin nye klubb til helgen. Først KBX på fredag, så kvalifiseringen til Dreamhack Malmö og til slutt Telenorliga-oppgjøret mot Tien Len på søndag.

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL BX3 BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Samuel «zyppe» Martinsson
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Markus «maak» Karlsen
Håkon «hk0n» Kvande

– Det er trist å forlate gutta, men jeg følte jeg trengte en ny start. Jeg ønsker gutta [i Panters] lykke til og har satt pris på alle de gode årene. Jeg ser frem til å bruke mer tid på disse gutta, og jeg har spilt mye med dem før og tror dette blir en morsom og interessant erfaring, forteller «Maak» selv.

Han skal ha spilt og trent med BX3 en periode allerede og kjenner gutta godt fra før. Klubben er imidlertid åpen om at han trenger litt tid på å komme i skikkelig kampform og bli det tilskuddet de trenger.

– I mine øyne er han den beste spilleren i Norge som ikke er en komplett spiller, og jeg tror han kan utvikle seg raskt og veldig bra sammen med oss, forteller kaptein Samuel «Zyppe» Martinsson.

Siste fra forsiden