Telenorligaen / Counter-Strike: GO

BX3 møter Temp.no i Counter-Strike-finalen

Telenorligaen avgjøres på VGTV søndag klokken 20:00.

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes skal det hele avgjøres i et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt:

Etter syv ordinære serierunder, en liten «tiebreak»-liga og to semifinaler er det nå klart at at BX3 møter Temp.no i det endelige oppgjøret som avgjør vinneren av Counter-Strike-delen av Telenorligaen.

Storspill av blant annet Markus «Maak» Karlsen sørget for at BX3 tok en oppsiktsvekkende 2-0-seier over storfavorittene LGB i sin semifinale.

Alene mot tre spillere med 25 sekunder igjen av kamp to greide han å plante bomba og ta ut alle LGB-spillerne. Dermed tvang han frem overtid. Her vant LGB første runde, men tapte deretter fire strake slik at kampen endte med 19-16-seier til BX3.

– Fordel å møte Temp.no

Steffen «phnien» Willumsen, lagleder for Counter-Strike-laget til BX3, var naturligvis strålende fornøyd:

– Jeg taler nok for hele laget når jeg sier at det er en deilig følelse å kapre en finaleplass i årets sesong. Vi var forberedt på god motstand fra LGB-gutta, men etter to spennende kart greide vi omsider å hale i land seieren, fortalte han til Gamer.no tidligere denne uka.

Nå bretter de opp ermene for å gjøre seg klare til å møte Temp.no førstkommende søndag. BX3 spilte uavgjort mot dem i det ordinære seriespillet, og tapte kampen i miniturneringen som avgjorde sluttspillseedingen. Dette mener Willumsen er en fordel:

Anders «aNdz» Kjær i Temp.no.

– Vi ser på det som en stor fordel å ha spilt mot Temp.no ved flere tidligere anledninger. De innehar en litt annerledes spillestil enn oss, så det kommer vi til å ta høyde for i kommende kamp. Bortsett fra det vil vi sette hardt mot hardt. Jeg er overbevist om at finalen kommer til å bli like spennende for oss som for seerne, mener han.

– Vi har nivået for å kunne slå BX3

Temp.no var også en av forhåndsfavorittene til å havne i finalen, men det startet tøft i den første runden mot Oslo Lions i deres semifinale:

– Kampen mot Lions ble som vi trodde den skulle bli. De fjernet de kartene vi har slått dem på tidligere, noe som resulterte i at vi måtte spillet et kart som vi har trent veldig lite på (Overpass). Det ble naturligvis rotete på det kartet, men på Dust2 og Mirage følte jeg at vi hadde veldig god kontroll, forteller lagleder Anders «aNdz» Kjær til Gamer.no.

Disse skal spille finalen for Temp.no:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Adam «PAINT» Fjellum

Disse skal spille finalen for BX3:

Steffen «phnien» Willumsen
Michael «mikkis» Sokki
Bjørn «Skurk» Maaren
Markus «maak» Karlsen
Kenneth «REASTEN» Kristiansen

Les også
Celestial tok tre poeng mot Fact etter en nervepirrende kamp

– Det var en veldig viktig kamp, og det var sykt digg å komme seirende ut av den, forteller Kjær lettet.

Laglederen ser på BX3 som et av de beste lagene i årets liga, men tror de har nivået for å slå dem.

– BX3 er en sterk motstander, så vi må få trent mye og spilt en del gjennom hele uka. Det blir utrolig viktig å sette skuddene sine i finalen. Vi føler vi har grei kontroll på hvordan BX3 spiller, og når vi vet at vi har slått dem tidligere vet vi at vi holder nivået som trengs for å slå dem, sier han.

Finalen kan sees på VGTV og Twitch søndag 3. mai klokken 20:00. Sendingen starter omtrent en halvtime før. Vinneren stikker av med 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Siste fra forsiden