Counter-Strike: Global Offensive

BX3 skifter ut hele Counter-Strike-laget fem måneder etter signering

– All kritikk til hvordan dette ble løst av klubben, sier en opprørt kaptein.

Valve

Ledelsen i BX3 Elektroniske Sportsklubb er ikke fornøyd med resultatene til Counter-Strike-laget som ble tatt inn før høstsesongen av Telenorligaen. Nå er samtlige spillere ferdige i klubben.

Forbannet kaptein

Kaptein Anders «aNdz» Kjær er tydelig opprørt og skuffet når Gamer.no tar kontakt fredag kveld. Han forstår lite av behandlingen de nå får.

Anders «aNdz» er ikke fornøyd med avslutningen av sin periode i BX3.
Telenor

– Det som skjer er fullstendig fraværende i form av kunnskap rundt hva som gjør at et Counter-Strike-lag fungerer, uansett hva de tror selv. Når Kenneth «Reasten» Kristiansen forlot laget og Adam «PAINT» Fjellum blir en del av laget som var/er London Conspiracy, så hadde de ikke troa på at vi som et lag skulle prestere. Derfor tar de inn et lag som ikke kommer til å få til en dritt, og dermed legger de samarbeidet vi hadde i vasken, raser han.

Bruddet skjer bare fem måneder etter at klubben tok inn gutta som vant Telenorligaen som Temp.no våren 2015.

For BX3s del startet prosessen da «REASTEN» og «PAINT» var på vei ut tidligere i vinter.

– Resultatene hadde vært for dårlige. Det tok seg riktignok opp på slutten, men når først «REASTEN» dro fordi han manglet motivasjon og ville fokusere på streaming, og «PAINT» ønsket å gå like etterpå, så begynte vi å evaluere og høre med laget hva deres tanker var, forteller spilleransvarlig Christian Hagen i BX3 til Gamer.no.

Nytt BX3-lag med to gamle profiler

BX3 forteller at Kjær ønsket å få signert «DaY» og «cENTRYZ» , men dette var ikke klubben så interessert i.

BX3 SITT COUNTER-STRIKE-LAG BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Steffen «phnien» Willumsen
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande.

– «DaY» ble tatt ut av laget tidligere fordi det var noen interne konflikter. «cENTRYZ» har ikke vært i noe skikkelig lag siden Fnatic i 2013. Vi har sett at han har vært inn og ut av masse lag og følte oss derfor ikke komfortable med å signere de to. Da føler vi at vi tar et steg tilbake, selv om Anders i møter mente at vi tok feil. Vi ser ingen grunn til å ikke prøve noe annet, med blant annet folk med god erfaring fra tidligere, da spesielt «kalle» og «zyppe», og et ungt, rått talent i «hk0n».

Anders Kjær er kritisk til hvordan klubben har håndtert situasjonen.

– All kritikk til hvordan dette ble løst av BX3, og det er ganske ullent at «phnien (Steffen Willumsen, red. anm.) sitter i styret av BX3 samtidig som de på en eller annen måte konkluderer med at laget til «phnien» («m1kkis», «hk0n», «kalle» og «zyppe») har en større framtid enn oss. Vi var veldig nærme å kvalifisere oss til en minor ved en god kamp mot E-Frag, samt slo vi AliGon i en annen turnering dagen før de selv kvalifiserte seg til en minor, sier Kjær.

Les også
– Nervene her nede har egentlig vært ikke-eksisterende
Christian Hagen, spilleransvarlig i BX3, mener de gjør det rette ved å satse på et helt nytt lag.
Telenor

BX3 hevder på sin side at Willumsen ikke har hatt noe med prosessen å gjøre.

– Utenforstående som ikke sitter i styret, og som ikke har vært i årsmøter og så videre, vet ikke hvordan styret opererer med hverandre. Steffen ville ikke fått en fordel kontra et annet lag i klubben. Det er kanskje heller motsatt, det vil være lettere for oss å komme med hardere kritikk mot Steffen enn noen andre, forteller Hagen.

– Counter-Strike-laget er flaggskipet i BX3, men det betyr ikke at de får noen andre fordeler enn for eksempel et annet Counter-Strike-lag ville fått, legger han til.

BX3: – Spillerne har fått sjansen til å vise seg frem når det gjelder

– Føler dere at klubben gav spillerne nok tid til å prestere på det nivået deres ønsker?

BX3 kvitter seg nå med disse spillerne.
Erlend Bårli-Olsen/Gamer.no

– De har jo fått sjanser til å vise seg frem når det virkelig gjelder, på Assembly og ESL Nordic. De har spilt greit i noen kamper på nett i det siste, men det har vært svakt offline. Vi har hatt dem i fem måneder og det har allerede forsvunnet tre spillere, da er vi ikke der vi skulle sett at det var med tanke på satsing og samhold, sier spilleransvarlig i BX3.

«Andz», «moen» og «KORN» var under kontrakt med BX3 og ble tilbudt en plass på B-laget. Dette takket spillerne nei til.

– BX3 bestemmer hvilket lag innad i klubben spillerne må spille på. Skulle vi vært i BX3 måtte vi ha vært på «benken» for det nye laget. så vi ble enige om å avslutte samarbeidet, sier Kjær.

Spillerne går til Demise

Kjær reagerer også på at han fikk vite at han var på vei ut av en person som ikke har noe med BX3 å gjøre.

– At han har fått vite dette gjennom andre setter jeg spørsmål ved, sier Hagen i BX3.

DEMISE SITT COUNTER-STRIKE-LAG BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland

– Da han fikk vite det var ingenting avklart. Jeg og Stein Wilmann (styreleder i BX3, red. anm.) hadde ikke engang fått pratet skikkelig sammen om det. Det var i går at jeg fikk vite av Anders at han hadde fått vite det av andre, da avtalte jeg og Stein at vi skulle vente til fredag med å komme med en avklaring.

Spillerne som nå forlater BX3 skal spille for Demise i vårsesongen av Telenorligaen. Der får de med seg Martin «cENTRYZ» Brandal og Jon Thomas «DaY» Rudstrøm. Ingen av dem har inngått kontrakt med den nye klubben, dette skal være en vennetjeneste og en mulighet for å spille og finne ut hvordan den nye sammensetningen fungerer.

– Jeg ønsker BX3 all lykke til videre, og gleder meg til å slå dem i Telenorligaen, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden