Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone krever tofaktor­autentisering for gratisspillere

Infinity Ward trapper opp kampen mot juksemakerne.

Activision

Battle royale-spillet Call of Duty: Warzone vil heretter kreve at nye spillere på PC setter opp tofaktorautentisering før de kan spille. Det kunngjorde Infinity Ward denne uken.

Via Twitter forklarte utvikleren at endringen gjelder for de som spiller gratisversjonen. De som kjøper Call of Duty: Modern Warfare, og får tilgang på Warzone på den måten, trenger altså ikke gjøre noen endringer på sin konto.

Ifølge Infinity Ward er det kontosikkerhet som er den offisielle grunnen bak tiltaket. Det er riktignok ikke til å legge skjul på at tofaktorautentisering med mobilnummer også vil gjøre det vanskeligere for juksemakere å opprette en ny konto og spille videre dersom de blir utestengt.

Som vi tidligere har rapportert er juks et utbredt problem i Call of Duty: Warzone, og per 20. april var over 70 000 spillere bannlyst fra spillet. I det store og hele er det PC-spillerne som utgjør den største andelen av juksemakerne, som kan forklare hvorfor tofaktorautentisering kun introduseres på PC.

Foruten trøbbel med juks – som for øvrig også plager lignende spill som Apex Legends og PUBG – har Call of Duty: Warzone blitt en knallsuksess. Activision meldte nylig om spillertall på over 60 millioner, og selskapet har store planer om å støtte spillet i lang tid fremover.

LES OGSÅ: Riot betaler opp til 1 million kroner om du avdekker sikkerhetsproblemer i Valorant »

Siste fra forsiden