Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone sliter ennå med juks

Bannlysningene vokser, og konsollspillere klager nå over krysspilling med PC-plattformen.

Activision

Battle Royale-sjangeren har en lei tendens til å tiltrekke seg spillere som ikke har lyst til å følge reglene, og som Gamer.no rapporterte tidligere denne måneden er det nyeste innslaget i sjangeren – Call of Duty: Warzone – intet unntak.

Som nettstedet Eurogamer melder viser det seg at problemet med juksing i Warzone bare vokser, og dette har nå også fått konsekvenser for spilling på tvers av plattformene – såkalt krysspilling.

I diverse fora på nettet, deriblant på Reddit, klager Warzone-spillere på omfanget av juksing og peker på at fenomenet i stor grad stammer fra krysspilling med PC-plattformen – hvor jukseproblemet er mest utbredt.

Over 70 000 bannlysninger

I en rekke tråder på Reddit legges det ut videoer som demonstrerer juksingen via «killcam»- og «spectator»-modusen.

Activision

Spillere har mulighet til å slå av krysspilling i spillet, men som Eurogamer peker på forsøker spillet å fraråde spillere å gjøre dette via en melding hvor det «sterkt anbefales» å aktivere krysspilling på grunn av det store antallet spillere som kreves i modusen.

På konsoll kan spillere også ofte oppleve å ikke finne kamper dersom man deaktiverer funksjonen, og da får man opp et annet vindu med ny anbefaling om å aktivere den.

I begynnelsen av april rapporterte Infinity Ward at de hadde bannlyst over 50 000 spillere fra Warzone på grunn av juksing. Forrige uke la utvikleren ut en Twitter-melding hvor de opplyste at tallet nå er kommet opp i over 70 000 spillere.

– Vi fortsette å slippe dedikerte sikkerhetsoppdateringer og jobber med å forbedre rapportering i spillet. Vi vil dele flere detaljer snart. Vi følger med. Vi har null toleranse for juksere, skriver Infinity Ward.

Les også: Call of Duty: Warzone får større lag og nye moduser »

Siste fra forsiden