Call of Duty: Warzone - Raven Software

Call of Duty: Warzone-utviklere ut i streik etter flere permitteringer

Hevder Activision egentlig hadde lovet lønnspålegg.

Activision

Flere medlemmer av testgruppa til Raven Software, som blant annet jobber med Call of Duty: Warzone, har fått beskjed om at de mister jobbene sine 28. januar. Nå går andre Raven-ansatte ut i streik mot det de mener er elendig behandling fra Raven-eier Activision.

Ansatte hos Raven forlot sine kontorer mandag, i protest mot permitteringer hos studioet.
Activision

Nyheten om permitteringene ble bekreftet av Austin O'Brien, community-sjef for Raven. Ifølge O'Brien kom meldingen som et sjokk for store deler av studioet, spesielt ettersom han mener Activision hadde lovet lønnspålegg til samtlige medlemmer av testteamet.

– Disse menneskene ble bedt om å flytte til Madison i Wisconsin for å jobbe her. Nå har de ingen jobb fra og med 28. januar. Testteamet vår gjør en utrolig god jobb, men dette vil både øke arbeidsmengden deres og ødelegge moralen, skrev O'Brien på Twitter.

I en uttalelse til Kotaku fortalte Activision at permitteringene er del av en intern restrukturering. En talsperson for selskapet forteller at omtrent 500 midlertidige ansatte blir ansatt på heltid, men at det dessverre var 20 ansatte som ikke fikk forlenget sin kontrakt.

Ansatte hos Raven er ikke videre fornøyd med Activisions behandling av sine kollegaer. Mandag gikk en gruppe på 60 utviklere ut i streik, med krav om at samtlige medlemmer i testgruppa – inkludert de som ble permittert – blir tilbudt heltidsstillinger.

– Disse menneskene ble avskjediget med «plettfrie rulleblader», så de hadde ikke gjort en dårlig jobb eller gjort noe for å fortjene å bli sparket. Flesteparten av de som ikke ble permittert 3. desember er fortsatt usikre på om de får beholde jobbene sine. Disse permitteringen kommer etter fem uker med overtid og før en forventet tid med mye overtidsarbeid mot slutten av året, lød en uttalelse fra gruppa som streiket.

– Testteamet, som for tiden jobber mest med Call of Duty: Warzone har så langt blitt redusert med nesten 30 prosent. Warzone, som nylig avslørte lanseringsplaner for et nytt kart og integrering av Call of Duty: Vanguard, tjener 5,2 millioner dollar per dag.

LES OGSÅ: Rapport hevder at Activision-sjefen dekket over trakasseringsanklager »

Siste fra forsiden