The Witcher - CD Projekt RED og Andrzej Sapkowski

CD Projekt RED og The Witcher-forfatteren har skværet opp

Etter en lengre krangel inngår partene ny lisensavtale.

Illustrasjonsbilde hentet fra The Witcher 3: Wild Hunt.
CD Projekt RED

I oktober 2018 gikk The Witcher-forfatter Andrzej Sapkowski knallhardt ut mot CD Projekt RED, det polske studioet bak spillene basert på Sapkowskis bøker. Forfatteren mente han ikke hadde fått nok kompensasjon gjennom partenes lisensavtale, og krevde over 130 millioner kroner i erstatning.

The Witcher-bøkene har inspirert både spill og TV-serier.
Netflix

Striden ble en langdryg affære, men nå melder spillutvikleren at partene omsider har kommet til enighet.

– Har alltid beundret Sapkowskis verker

I en melding på sine nettsider forteller CD Projekt RED at det har inngått en ny lisensavtale med Sapkowski. Som studioet forteller skal avtalen både oppklare uenigheter i fortiden såvel som å styrke partenes samarbeid fremover.

– Vi har alltid beundret Andrzej Sapkowskis verker – en stor inspirasjon for teamet her i CD Projekt RED. Jeg mener at denne dagen markerer et ny fase i vårt pågående samarbeid, uttalte CD Projekt RED-president Adam Kiciński.

Akkurat hva den nye avtalen går ut på er uvisst, da den inkluderer en taushetserklæring som hindrer partene i å uttale seg ytterligere. Basert på Kiciński uttalelse kan vi imidlertid gå ut ifra at Sapkowski er noe mer fornøyd nå enn da han truet med søksmål for et drøyt år siden.

Avtalen kommer samme dag som premieren av The Witcher på Netflix. TV-serien med Henry Cavill i rollen som monsterjegeren Geralt of Rivia består så langt av én sesong med åtte episoder, og arbeidet er allerede i gang med enda en sesong.

Les også: Den nye The Witcher-traileren byr på mye dramatikk og storslåtte kampscener »

Siste fra forsiden