Cyberpunk 2077

CD Projekt RED refunderte 30 000 eksemplarer av Cyberpunk 2077

Ifølge utvikleren var det ikke mange som ba om å få igjen pengene sine.

CD Projekt RED

Etter den katastrofale lanseringen av Cyberpunk 2077 i desember lovet CD Projekt RED å refundere spillet for alle som ønsket det. Nå melder utvikleren at det kun var et fåtall som benyttet seg av tilbudet.

I en investorsamtale denne uken (via Polygon) avslørte CD Projekt at det hadde refundert rundt 30 000 eksemplarer av Cyberpunk 2077. Det gjelder tilbakebetalinger via utviklerens egen «Help Me Refund»-kampanje, og inkluderer ikke refusjoner via PlayStation- og Xbox-butikkene.

Så godt som alle refusjonssøknadene skal nå være behandlet, med bare noen få som ligger igjen på grunn av ulike komplikasjoner. Totalt forteller studioet at «Help Me Refund» har kostet over 18,5 millioner kroner.

Mens 30 000 selvfølgelig er ikke et ubetydelig tall, er det nærmest bare lommerusk sett mot antall solgte eksemplarer. Bare i desember solgte Cyberpunk 2077 hele 13,7 millioner eksemplarer. Over halvparten var på PC eller Google Stadia, 28 prosent på PlayStation 4 og 17 prosent på Xbox One.

Artikkelen fortsetter under Twitter-bildet.

Det var på konsoll at Cyberpunk 2077 slet mest ved lansering. Store feil og spillkrasj endte med at Sony fjernet spillet fra PlayStation-butikken og lovet penger tilbake til alle som hadde kjøpt det. Microsoft beholdt spillet i Xbox-butikken, men endte med å utvide refusjonsordning slik at alle kjøpere kunne be om pengene tilbake.

Siden den gang har CD Projekt sluppet flere oppdateringer som har tatt sikte på å luke ut feil. Teamet jobber også med PlayStation 5- og Xbox Series X/S-versjoner samt flere gratis utvidelser til spillet, som visstnok skal slippes før året er omme.

LES OGSÅ: Cyberpunk 2077-utvikleren tror spillet er nærmere et comeback på PlayStation »

Siste fra forsiden