Telialigaen - League of Legends

Celestial Gaming og DreamZ møtes i tiebreaker etter nok en poengdeling

– Hvis vi kommer til sluttspill skal jeg ta med gutta på løpetur, melder Håkon «KOOLBERG» Solberg.

Sindre Stien/Good Game

Enkeltprestasjoner satte dagsorden i kveldens hovedkamp mellom Celestial Gaming og DreamZ, da effektive kombinasjoner fra Vladimir og Yasuo akselererte henholdsvis første og andre kart. Til tross for atter en gang å ha startet sterkt, klarte derfor Celestial heller ikke denne gangen å bryte uavgjortforbannelsen som har hengt over laget i løpet av årets høstsesong.

Dette betyr at de to lagene fremdeles stiller likt på poeng, og må møtes igjen i en tiebreaker-match 27. oktober, før vi får vite hvem av dem som kaprer den siste plassen i sluttspillet.

– Jeg følte vi hadde god kontroll

Første kart i kveldens runde startet med et smell da Anders «Sharp» Lilleengen og DreamZ bestemte seg for å forsøke en forsinket «invade» på Celestials side av kartet. Strategien slo imidlertid feil, og resulterte i at Celestial fikk starte kampen med hele tusen gull under beltet. Selv innrømmer Lilleengen at strategien ikke var særlig gjennomtenkt, men at det ikke hadde noen kritisk påvirkning på kampen.

Anders «Sharp» Lilleengen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi hadde en litt på-sparket «invade» som vi ikke utførte så veldig bra. Det påvirka kampen noe, men vi hadde fortsatt muligheter.

Det tok derfor relativt kort tid før kampen igjen sto jevnt, og særlig etter flere gode situasjoner skapt av Veselin «Hatred» Popov, Sander «Zhandia» Skogstad, og Jørgen «Hatrixx» Elgåen, lå faktisk DreamZ foran med en liten ledelse 15 minutter senere. Likevel raknet det kjapt for Lilleengen & co. da de i kampens 26. minutt brutalt ble kastet ut av baron-området av Per Andre «Bentsen» Bentsens Vladimir, som dermed sikret både gulledelse og «baron buff» til Celestial.

DISSE SPILTE FOR DREAMZ

Vis mer

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Veselin «Hatred» Popov (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Anders «Sharp» Lilleengen (ADC)
Sander «Zhandia» Skogstad (Support)

– Vi hadde god kontroll på kartet i mellomfasen av spillet, men tapte en del unødvendige kamper før vi til slutt ble tatt med buksa nede på Baron, forklarer Lilleengen.

– Etter det var det vanskelig å gjøre noe særlig mot laget deres, avslutter han.

Toplaner for Celestial, Håkon «KOOLBERG» Solberg, mener selv at første kartet gikk for det meste etter planen, og var ikke særlig bekymret da de begynte å ligge litt bak.

– Jeg følte vi hadde god kontroll. Vladimir er kanskje den mest ubalanserte figuren i spillet akkurat nå hvis han får skalere. Vi ventet egentlig bare på riktige «items» før vi slapp «Bentsen» løs på laget deres.

Etter seieren ved Baron tok det ikke Celestial mer en seks minutter å ende kampen, og startet dermed oppgjøret 1-0, etter oppskriften.

– Vi tenkte på forhånd at vi bare ikke skulle «invade» i level én

Les også
– Jeg føler jo at vi aldri mista toppen

Om vi skulle følge oppskriften måtte vi likevel anta at Celestial ville møte hardere motstand på kart nummer to, som viste seg å stemme. Elgåen, som allerede i første fase av oppgjøret hadde gitt Celestial problemer, sikret seg en ledelse med «first blood» bare tre minutter ut i kampen, og sørget sammen med Popov for at Bentsen aldri fikk en pause i «midlane». Etter bare 14 minutter hadde Elgåen hele seks drap, og snudde flere tilsynelatende tapte situasjoner i DreamZ' favør med både godt individuelt og lagorientert spill. Med en nærmest ustanselig Yasuo og en nesten like sterk Sivir kontrollerte DreamZ sakte men sikkert kart nummer to i mål, til tross for lysglimt fra både Solberg og Geir «Eskii» Nilsen Lie. Likevel sier ikke Lilleengen at fokuset på «midlane» var planlagt, og laget tenkte mest på å ta kampen et skritt om gangen.

Håkon «KOOLBERG» Solberg.
Benedichte Breistøl

– Vi tenkte på forhånd at vi bare ikke skulle «invade» i level én, og så ta det derfra.

For Solberg og Celestial ender dermed også denne kampen 1-1, men han legger likevel vekt på de positive tingene de kan ta med seg fra oppgjøret.

– Vi har identifisert noen ting vi burde gjort annerledes under figurvalget og i måten vi spilte den tidligste fasen av kartet på. «Hatrixx» har åpenbart satt et bånd rundt nakken på «Hatred», så vi må passe bedre på «midlane».

Solberg har derfor troen på at Celestial vil gå seirende ut av tiebreakeren på søndag.

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

– Tiebreakeren er jeg selvsikker på at vi tar. «Sharp» og «Hatrixx» skal først se laget sitt bli demontert av SKT, så skal de rett hjem til et sultent CG. Hva er sjansen for at vi taper når vi vinner første game, spør han.

På spørsmål om hva han tenker om Celestials manglende evne til å vinne flere kamper på rad, avslutter han med å hinte til endringer i treningsrutinene til han og lagkameratene.

– Det er vanskelig å si. Vi passer på å trekke frisk luft mellom kamper, men det er vanskelig å argumentere mot seks seire på første kart og seks tap på kart to i løpet av sesongen. Hvis vi kommer til sluttspill skal jeg ta med gutta på løpetur, så får vi bygd opp konsentrasjonsevnen litt.

Lilleengen antar derimot at tiebreaker-kampen fort kan bli jevn, og innrømmer en viss respekt for rivalene på Celestial.

– CG mangler litt individuelt initiativ og selvtillit, men med det så kan de ta første plass. Jeg ser for meg at tiebreakeren fort kan gå begge veier, men jeg gleder meg til å se et par klovner under finalen, avslutter han, og sikter til et veddemål han har med blant annet Solberg, hvor spillerne som ikke deltar i sluttspillet må heie fra sidelinjen iført klovnekostyme.

Siste fra forsiden