Sjette runde av Telenorligaen League of Legends

Celestial tok tre poeng mot Fact etter en nervepirrende kamp

– Noe av det mest sinnsyke jeg har sett på veldig lenge, sier Telenorliga-kommentator Julian Nash.

Anders «Sharp» Lilleengen, tidligere Fact-spiller, var med som innbytter for Celestial.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK ENDTE SJETTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Riddle Esports 2 - 0 Byte
Trikken 2 - 0 Major Militia
Nordavind 2 - 0 Royal Vikings
Team Singularity 1 - 1 DreamZ eSport
Celestial Gaming 2 - 0 Fact Revolution

Celestial Gaming slo Fact Revolution 2-0 i søndagens hovedkamp. Etter en overbevisende kamp én, hvor Celestial avslutter kampen med en gullledelse på ti tusen, tok Fact et skikkelig skippertak i kamp to.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Det holdt dessverre ikke. Etter å ha snust på basen til Celestial i en lang og nervepirrende kamp, klarte Celestial å vinne det siste avgjørende slaget, noe som sikret dem sin fjerde seier og tre nye poeng.

Slik ser tabellen etter sjette runde.
Gamer.no

LES OGSÅ: Vi har gjort en vurdering av League of Legends-lagene midtveis i sesongen - utrolig jevnt i topp og bunn

Skal man vinne, er det viktigste å ta sikre valg

Anders «Sharp» Lilleengen
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Selv om Celestial gikk seirende ut av kamp to, var det en periode kampen kunne gått til Fact. På spørsmål om hvordan de klarte å sikre seieren, svarer Anders «Sharp» Lilleengen, jungler og innbytter for Celestial, at de hadde en forsikring sent i spillet.

– Vi hadde en anelse om at kampene kom til å gå til vare lenge, så vi valgte heltene mot dette, og sørga for at vi hadde «late-game» forsikring i heltene Karthus, Jinx og Kennen, som blir sterkere jo lengre gamet holder på.

Uansett om man har heltekombinasjonen som skal til for å drøye kampen, er det viktig å ta de riktige valgene.

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

– Det viktigste er å ta sikre valg hvis du vet du har en reell sjanse for å vinne. Det var plasser i kampen hvor vi kunne tatt sjanser som hadde liten sannsynlighet for å funke, men vi ventet heller til de enten gjorde en feil, eller til vi fant en god mulighet til å angripe. Når man har den heltekombinasjonen vi hadde, er det bare å holde hodet kaldt og stole på seg selv.

Etter tre nye poeng sitter Celestial fortsatt på en komfortabel førsteplass, og ligger godt an for å nå sluttspillet. Etter spørsmål om hva Celestial kommer til å fokusere på videre, annonserer Lilleengen at Adrian «Dipzey» Kjellesvik er tilbake.

Les også
«jkaem» og Renegades kvalifiserte seg til IEM Katowice

– «Dipzey» er tilbake igjen nå og han skal ta over for meg i kampene fremover. Jeg regner med at Celestial skal prøve å trappe opp med treninger og egen spilletid inn mot sluttspillet.

Det ble også tweetet om et veddemål mellom Lilleengen og ADC-spilleren til Fact, Noman «Nomi» Ahmad, at taperen av denne kampen måtte farge håret rosa. Etter en 2-0-seier til Celestial betyr det at Lilleengen går seirende ut av både dagens kamp, og veddemålet. På spørsmål om hva som var best av disse to seirene, avslutter han kort.

– Skulle gjerne sagt «Nomi» sin nye hårfarge, men det smaker bedre med en 2-0-seier, avslutter Lilleengen.

– Det ble nesten umulig for oss å avslutte matchen

Joachim «Accziz» Torsvik, support for Fact
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Dessverre for Fact, som lå an til å vinne kamp to, gikk det ikke helt som det skulle i hovedkampen.

– Celestial hadde et veldig sterkt lagbasert lag. Heltene de valgte ble også mye sterkere jo lengre vi kom inn i kampen i forhold til vårt lag. På grunn av det, måtte vi alltid passe på å ikke bli angrepet. Samtidig hadde de veldig god «waveclear», som gjorde det nesten umulig for oss å avslutte matchen.

DISSE SPILTE FOR FACT

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Etter kveldens tap faller Fact ned på en femteplass på tabellen. Med kun tre kamper igjen før sluttspillet, blir det bare vanskeligere for Fact å kunne kvalifisere seg til sluttspillet.

– Vi får bare håpe på at en av de andre topp fire lagene spiller 1-1 mot noen av bunnlagene, så vi kan ta de igjen med 2-0-seier i de siste kampene våre.

Se resten av kampene som skal spilles fremover i terminlisten her »

– Noe av det mest sinnsyke jeg har sett på veldig lenge

Julian «DogSledder» Nash, kommentator for League of Legends kampene i Telenorligaen
Telenor

Julian «DogSledder» Nash er kommentator for Gamer.no. Nash mener at Celestial var favoritten på forhånd mye grunnet innbytteren.

– Med «Sharp» i jungelen, så ville jeg nok stemplet Celestial som favorittene før denne kampen, men ikke med mye. Jeg vil si at lagspillet til Celestial er sterkere enn Facts, og det er derfor jeg gir dem en liten favør.

Kamp to varte i hele 50 minutter, hvor det var mye planlegging og strategi som ble vist, og begge lag sloss hardt for å vinne. Nash koste seg.

– Kamp to er noe av det mest sinnsyke jeg har sett på veldig lenge. Fact gjør mye rett for å sette opp comeback-muligheten ved å ta ledelsen med et godt angrep ved sin mid-lane, men de setter ikke spillerne sine opp helt optimalt når de først tar Baron, som de tok tre ganger, sier Nash før han fortsetter.

– Men det var så mye frem og tilbake i den kampen, og til slutt var det rett og slett kampene Celestial tok mot Fact som gjorde at de klarte å klore til seg seieren.

Med tre gjenstående runder før sluttspillet holder Celestial og Riddle seg på delt førsteplass. Nordavind ligger ett poeng bak, og gikk seirende fra kampen mot Royal Vikings.

Trikken har sneket til seg fjerdeplassen fra Fact etter at de vant 2-0 mot Major Militia, og fortsetter å være en av to lag som ikke har tapt en eneste kamp.

Siste fra forsiden