Mario - Charles Martinet

Charles Martinet legger sin ikoniske Mario-stemme på hylla

En ny stemmeskuespiller tar over i Super Mario Bros. Wonder.

Charles Martinet har gitt stemme til Mario i 30 år.
Gage Skidmore, Flickr (CC BY-SA 2.0)

Etter tre tiår i jobben som stemmen bak Mario, trekker Charles Martinet seg tilbake fra rollen. Det avslørte Nintendo mandag.

I en melding på X (tidligere Twitter) skriver den japanske spillmakeren at Martinet ikke lenger vil gi stemme til Mario i fremtidige spill. I stedet trer han inn i en helt ny rolle kalt Mario-ambassadør.

– Charles flytter nå inn i den nye rollen som Mario-ambassadør. Med denne overgangen går han bort fra å spille inn stemmer for spillene våre, men han vil fortsette å reise verden rundt for å spre Mario-glede, forklarer Nintendo.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Martinets første Mario-rolle i et spill kom i 1994, i Mario Teaches Typing. To år senere tok han stemmen til nye høyder i Super Mario 64. Siden har han vært Mario i spill, tegnefilmer og reklamer, og har også gitt stemme til blant annet Luigi, Wario, Waluigi, Baby Mario, Baby Luigi.

Det nylig avdukede Super Mario Bros. Wonder, som lanseres 20. oktober, blir det første Mario-spillet uten Martinet. Til Eurogamer bekreftet Nintendo at en ny stemmeskuespiller tar over rollen, men ville ikke røpe hvem det blir.

– Skuespillere for Mario og/eller Luigi i Super Mario Bros. Wonder vil krediteres i spillets rulletekst, så vennligst vent til spillet lanseres.

På spørsmål om hvorfor Martinet gir seg var selskapet også kryptisk, og sa kun at beslutningen ble tatt etter «grundig vurdering av ulike faktorer».

LES OGSÅ: To norske stemmeskuespillere spiller sentrale figurer i Final Fantasy XVI »

Siste fra forsiden