Cinemaware vil lage nyversjon av Wings

Klassisk flyspill kan vende tilbake.

Amerikanske Cinemaware var en av de mest kjente spillutviklerne på åtti- og tidlig nittitallet. Deres spill hentet inspirasjon fra filmens verden, og skiltet med høye produksjonsverdier og ofte mange integrerte historiesekvenser. I tillegg var de gjerne sjangerblandinger hvor mange ulike spillmekanismer ble brukt underveis.

Wings fra 1990.

Deres mest kjente spill er utvilsomt åttitallsklassikeren Defender of the Crown, der målet var å samle middelalderens England til ett kongedømme, men de huskes også for flere andre klassikere. En av dem er Wings, et flyspill satt til første verdenskrig. Her fikk vi tradisjonell førstepersons luftkamp, men vi fikk også bombetokt der handlingen ble sett ovenfra og isometriske bakkeangrep.

Wings: Remastered Edition.

Vil lage nyversjon

I de senere årene har Cinemaware gjenoppstått, og relansert flere av sine klassiske spill for moderne formater. I fjor forsøkte de seg med en folkefinansieringskampanje på Kickstarter for å lage en nyversjon av Wings, men den kampanjen feilet. Dette stanset dem tydeligvis ikke, for nå er de tilbake med en ny kampanje.

For den nye kampanjen har målet blitt betydelig nedjustert, fra rundt 2 millioner kroner til mer oppnåelige 500 000 kroner. De har også kommet såpass langt i utviklingen at de kan vise til faktiske skjermbilder, og ikke bare konseptbilder. Målet er fortsatt å lage en ny og forbedret utgave av spillet, med modernisert presentasjon.

På spillets offisielle nettsted kan du laste ned en demo av det utviklerne har laget til nå. Den byr på fem nivåer, og skal gi en viss følelse av hva Cinemawares mål er. Om alt går etter planen kommer det ferdige spillet i løpet av sommeren 2014, til Windows-baserte PC-er. Får utviklerne mer støtte vil de utvikle versjoner til andre plattformer også.

Cinemaware er forøvrig ikke de eneste som søker støtte til å gjenskape gamle flyspill. Skaperen av Dynamix-klassikeren Red Baron har også kjørt en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, men den har strandet og vil kanselleres i løpet av de neste dagene. Også han vil prøve på nytt, i løpet av neste år.

Les også: Podkast om Cinemaware
Les også: Ubisoft byr på unik krigsfortelling

Siste fra forsiden